Így készül a francia hagymaleves
Tápláló és hipergyorsan elkészíthető vacsora egy hosszú nap után? Készíts egy adag gőzölgő hagymalevest az egész család örömére!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A francia hagymaleves hallatán sokan valami különlegességre asszociálnak, ami sokáig készül, és konyhai tapasztalat nélkül lehetetlen megfőzni. Pedig ez korántsem igaz. A hagymaleves az egyik leggyorsabban megfőzhető előétel, mégsem mindennapi.
Készítsd hát el te is, és tálald ropogós cipókban! Meglátod, az egész családban nagy sikert fog aratni.
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 l csontlé
- 30 dkg vöröshagyma
- 10 dkg ementáli vagy parmezán sajt
- 6 cipó
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- morzsolt kakukkfű
- só
A hagymát pucold meg, és vágd vékony csíkokra. Olvaszd fel a vajat, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. Szitáld rá a lisztet, és keverd össze. Öntsd fel a borral és a csontlével, majd ízlésed szerint fűszerezd sóval, kakukkfűvel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A cipók tetejét vágd le. Kapard ki a belsejüket, és tedd vissza a tetőt. Előmelegített sütőbe tedd be 5-10 percre, hogy kicsit átsüljön, majd kanalazd bele a kész levest. A tetejére szórj reszelt sajtot, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- tejszín
Tejszínes, tárkonyos levesek

- paradicsom
- leves