Így készül a francia hagymaleves
Tápláló és hipergyorsan elkészíthető vacsora egy hosszú nap után? Készíts egy adag gőzölgő hagymalevest az egész család örömére!

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia hagymaleves hallatán sokan valami különlegességre asszociálnak, ami sokáig készül, és konyhai tapasztalat nélkül lehetetlen megfőzni. Pedig ez korántsem igaz. A hagymaleves az egyik leggyorsabban megfőzhető előétel, mégsem mindennapi.

Készítsd hát el te is, és tálald ropogós cipókban! Meglátod, az egész családban nagy sikert fog aratni.

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 l csontlé
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg ementáli vagy parmezán sajt
  • 6 cipó
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • morzsolt kakukkfű

A hagymát pucold meg, és vágd vékony csíkokra. Olvaszd fel a vajat, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. Szitáld rá a lisztet, és keverd össze. Öntsd fel a borral és a csontlével, majd ízlésed szerint fűszerezd sóval, kakukkfűvel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről.

A cipók tetejét vágd le. Kapard ki a belsejüket, és tedd vissza a tetőt. Előmelegített sütőbe tedd be 5-10 percre, hogy kicsit átsüljön, majd kanalazd bele a kész levest. A tetejére szórj reszelt sajtot, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük