Finom, kalóriaszegény krémlevesek

Isteniek és melegítenek

Egy jó tányér krémlevest nem nagy dolog összedobni, de táplál és átmelenget.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle zöldségekből, gyümölcsökből készült krémlevesek borzasztó egyszerűen összedobhatóak, mégis nagyon jók a szervezetednek, minden zöldség tartalmaz valamilyen vitamint, ásványi anyagot, ami nélkülözhetetlen a mindennapokban, javítja az emésztést vagy erősíti az immunrendszered. Ha kissé üresnek éreznéd magukban ezeket a leveseket, temérdek különböző levesbetéttel dobhatod fel őket: sajtkockával, pirítóssal, sajtos pirítóssal, pirított baconnel és még megszámlálhatatlan finomsággal.

Zellerkrémleves

A jellegzetes ízű zellerből remek levest készíthetsz, arra ügyelj, hogy kevésbé fás szárú darabot válassz alapanyagnak, valamint arra, hogy ez a leves akkor igazán jó, ha jó sűrűre készíted, és ekkor igazán tápláló is, pláne egy kis baconnel megszórva.

Brokkolikrémleves

A brokkolikrémleves minden diétázó kedvence, hiszen zsírégető hatása jól ismert. Ha nem fogyókúrázol éppen, akkor is érdemes elkészítened, egyrészt, mert végtelenül egyszerű, másrészt, mert nagyon finom, pár kocka erősebb ízű sajttal feldobva pedig verhetetlen.

Gombakrémleves

Gombából szinte bármit készíthetsz, finom pörköltként, ízletes rántva, sütőben pirítva és természetesen krémlevesként is tökéletesen megállja a helyét, jó sok zöldfűszerrel megpakolva az igazi.

Fokhagymakrémleves

Nem az a tipikus randiétel, azonban a fokhagyma áldásos hatásait mindenki ismeri, erősíti az immunrendszert - és ez a tél beköszöntével a legfontosabb, amit egy táplálék nyújthat -, ezen kívül pedig jót tesz a szívnek és az emésztésnek is. Sajtos pirítóssal az igazi.

Spárgakrémleves

Ugyan messze van a spárgaszezon, de szerencsére bármikor megveheted ezt a zöldséget, hiszen a közértek polcain ott ácsorog üvegben. Ha már sikerült beszerezned, elkészítheted belőle a krémlevest, ami nemcsak az ízével örvendeztet meg, de a keringésednek is jót tesz.

Sütőtökkrémleves

A narancssárga színben pompázó sütőtököt végtelen formában felhasználhatod a konyhádban, és azon kívül is. Ha igazán finom krémlevest szeretnél belőle készíteni, először mindenképpen pirítsd meg sütőben, és utána állj neki a főzésnek. Jól átpirított tökmaggal az igazi.

Eperkrémleves

A felsorolásból egy hangyányit kilóg az eperkrémleves, azonban némi édes íz ebben a műfajban sem árthat, eperből pedig csak jó dolgok készülnek. Szerencsére a megfelelő alapanyagot a mélyhűtőből bármikor elővarázsolhatod, és a leghidegebb téli estén is feldobhatja a hangulatodat.

Klasszikus húsleves

Ha a krémleveseknél egy kicsit bonyolultabb lélekmelengető levest szeretnél, készíts hagyományos húslevest, ami tápláló és isteni finom.

A tökéletes húsleves receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük