Isteni, édes eperkrémleves
Az eperre nem lehet nemet mondani, bárhogy is készíted, biztos, hogy mennyei finomság lesz belőle, próbáld ki levesként is!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha beüt a kánikula, másra nem is igen lesz szükséged ebédidőben, mint egy tál finom, gyümölcsös, hűsítő levesre, arra pedig talán ez a legtökéletesebb megoldás.

Tálaláskor tégy bele egy kis friss mentát vagy akár egy gombóc vaníliafagyit, nagyon finom lesz úgy is!

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 rúd vanília
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-3 darab szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanálnyi kristálycukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, csumázd ki, majd vágd fel mindegyiket három-négy darabra. Egy alkalmas edényben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöt, fordíts rajta párat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje - ha feltételezhető, hogy több levet fog ereszteni, akkor elég kevesebb víz is, illetve attól is függ, hogy mennyire szeretnél sűrű levest kapni -, fűszerezd a vaníliával és a szegfűszeggel, és add hozzá a cukrot is.

Ha elkezd forrni, kicsit vedd le a lángot, és hagyd még pár percig főni. Ezután keverd hozzá a tejszínt, majd fogj egy botmixert, és pürésítsd a hangulatodnak megfelelő mértékben. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is!

Egy kis piskóta a leves mellé vagy után

Ezt is szeretjük