Isteni, édes eperkrémleves
Az eperre nem lehet nemet mondani, bárhogy is készíted, biztos, hogy mennyei finomság lesz belőle, próbáld ki levesként is!

Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Bőven 50 felett is irtó dögösek, és taníthatnák a fiatalító frizura titkát: 5 híres nő praktikus, de nőies hajfazonnal »

Ragyogóvá varázsolja a fénytelen és száraz hajat: a geránium illóolaj hatása már pár használat után jelentkezik »

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha beüt a kánikula, másra nem is igen lesz szükséged ebédidőben, mint egy tál finom, gyümölcsös, hűsítő levesre, arra pedig talán ez a legtökéletesebb megoldás.

Tálaláskor tégy bele egy kis friss mentát vagy akár egy gombóc vaníliafagyit, nagyon finom lesz úgy is!

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 rúd vanília
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-3 darab szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanálnyi kristálycukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, csumázd ki, majd vágd fel mindegyiket három-négy darabra. Egy alkalmas edényben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöt, fordíts rajta párat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje - ha feltételezhető, hogy több levet fog ereszteni, akkor elég kevesebb víz is, illetve attól is függ, hogy mennyire szeretnél sűrű levest kapni -, fűszerezd a vaníliával és a szegfűszeggel, és add hozzá a cukrot is.

Ha elkezd forrni, kicsit vedd le a lángot, és hagyd még pár percig főni. Ezután keverd hozzá a tejszínt, majd fogj egy botmixert, és pürésítsd a hangulatodnak megfelelő mértékben. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is!

Egy kis piskóta a leves mellé vagy után

Ezt is szeretjük