Félórás túrógombóc
Akár hiszed, akár nem, fél óra alatt összedobhatsz egy jó nagy adag túrógombócot, aminek biztosan mindenki örülni fog.
A túrógombócról általában az embernek az jut eszébe, hogy minimum egy napig készül, hiszen meg kell várni, hogy puha legyen. A félórás verzió azonban orvosolja a problémát.


Kezdd a grízzel, majd folytasd a túróval - utána már csak gömbölygetned kell, és persze meghengergetni némi pirított morzsában.
Gyors túrógombóc
Hozzávalók:
- egy bögre búzadara
- 500 g túró
- csipetnyi só
- egy evőkanál vaj
- 100 g zsemlemorzsa
- tejföl
- porcukor
Forralj fel fél liter vizet, és öntsd bele a búzadarát, használj háromdecis bögrét a kiméréshez. Hogy ne csomósodjon össze, állandóan kevergesd, amíg egészen össze nem áll, ehhez körülbelül öt perc kell.
Még forrón morzsold bele a túrót, keverd össze alaposan, majd hagyd kihűlni.
Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és kezdd el pirítani a morzsát. Amikor kezd barnulni, húzd le a tűzről. Kevergesd tovább, mert a forró serpenyőben tovább pirul. Ha a grízes massza már langyosra hűlt, akkor kézzel formázz belőle golyókat, majd hengergesd meg a morzsában. Tejföllel és porcukorral kínáld.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- sütemény
Meggyes morzsasüti

- piskóta
- édességek