Félórás túrógombóc
Nem kell pihentetni!
Akár hiszed, akár nem, fél óra alatt összedobhatsz egy jó nagy adag túrógombócot, aminek biztosan mindenki örülni fog.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrógombócról általában az embernek az jut eszébe, hogy minimum egy napig készül, hiszen meg kell várni, hogy puha legyen. A félórás verzió azonban orvosolja a problémát.

Kezdd a grízzel, majd folytasd a túróval - utána már csak gömbölygetned kell, és persze meghengergetni némi pirított morzsában.

Gyors túrógombóc

Hozzávalók:

  • egy bögre búzadara
  • 500 g túró
  • csipetnyi só
  • egy evőkanál vaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Forralj fel fél liter vizet, és öntsd bele a búzadarát, használj háromdecis bögrét a kiméréshez. Hogy ne csomósodjon össze, állandóan kevergesd, amíg egészen össze nem áll, ehhez körülbelül öt perc kell.

Még forrón morzsold bele a túrót, keverd össze alaposan, majd hagyd kihűlni.

Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és kezdd el pirítani a morzsát. Amikor kezd barnulni, húzd le a tűzről. Kevergesd tovább, mert a forró serpenyőben tovább pirul. Ha a grízes massza már langyosra hűlt, akkor kézzel formázz belőle golyókat, majd hengergesd meg a morzsában. Tejföllel és porcukorral kínáld.

Ezt is szeretjük