8 téli recept a szuperegészséges céklából: saláta, leves vagy édesség is válhat belőle
Sokféle finom és egészséges fogás készülhet télen céklából.

A cékla az egyik legfontosabb téli vitaminforrás. Az élénklila növényt akár naponta is érdemes fogyasztani, ugyanis számtalan előnye van: májtisztító, méregtelenítő és zsírégető hatású hatású, a céklalé fogyasztása jó a bőrproblémákra, magas vas- és folsavtartalma pedig a vérszegénység kezelésére kiváló. Akkor is fogyaszd, ha rendszeresen sportolsz, ugyanis az állóképességet is javítja.
A céklát a legtöbb családban savanyúságként tálalják fel, pedig ennél sokoldalúbban felhasználható. Készülhet belőle köret, saláta, leves, sőt, kerülhet nudli vagy süti tésztájába is. Ez utóbbi esetben nem is érezni az ízét, csak azt, hogy különlegesen szaftossá varázsolja a süteményt.
Ételek céklából
Az alábbi válogatásban csupa izgalmas ötletet mutatunk, ahogy a céklát készítheted el. Lesz köztük olyan, ami inkább a zöldség nagy rajongóinak való, és olyan is, amiről ha nem mondod, senki nem találja ki, mi van benne. Adj helyet nekik minél gyakrabban az étrendedben!
Házi savanyúság készítése lépésről lépésre: ezekkel a bevált módszerekkel maradnak roppanósak
Idén készítsd el magad a házi savanyúságokat! Megmutatjuk a bevált módszereket és a legjobb recepteket.
ElolvasomKépek: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- rakott krumpli
A 8 legfinomabb téli rakottas: káposzta, krumpli és brokkoli is lehet az alapjuk

- káposztasaláta
- saláta