Fóliában sült, fokhagymás cékla: belül krémesre sül, kívül ropogós
A cékla sütve sokkal ízletesebb, mint főzve. Főleg, ha megbolondítod fűszerekkel.


- A tavasz legmenőbb kulcsdarabja minden szettet feldob: a bőrhatású ing nagyon sikkes ha így variálod »
- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
Töltsd fel vitaminraktáradat szuperegészséges céklával! Az egyik legjobb immunerősítő, tele van antioxidáns vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal is, így érdemes gyakran beiktatni étrendedbe. Ráadásul finom és olcsó is. Az egyik legjobb megoldás, ha sütőben megsütöd.
sult-fokhagymas-cekla
Hozzávalók:
- 6 db közepes cékla
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd kockákra. Érdemes ezt a műveletet kesztyűben végezni, hogy ne fogja meg a kezed. Rakd alufóliára, locsold meg a sóval, borssal, mustárral összekevert olívaolajjal. Tedd a cékladarabok mellé a fokhagymát, csomagold be, és 180 fokon süsd körülbelül 40-45 percig. Ekkor teszteld: ha egy kést könnyen bele tudsz szúrni az egyik darabka céklába, kiveheted a sütőből.
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.
Még több recept