Isteni, édes eperkrémleves
Az eperre nem lehet nemet mondani, bárhogy is készíted, biztos, hogy mennyei finomság lesz belőle, próbáld ki levesként is!
Ha beüt a kánikula, másra nem is igen lesz szükséged ebédidőben, mint egy tál finom, gyümölcsös, hűsítő levesre, arra pedig talán ez a legtökéletesebb megoldás.
Tálaláskor tégy bele egy kis friss mentát vagy akár egy gombóc vaníliafagyit, nagyon finom lesz úgy is!
Eperkrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 1 rúd vanília
- 1,5 dl tejszín
- 2-3 darab szegfűszeg
- 1 csapott evőkanálnyi kristálycukor
- 2 dkg vaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Az epreket mosd át alaposan, csumázd ki, majd vágd fel mindegyiket három-négy darabra. Egy alkalmas edényben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöt, fordíts rajta párat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje - ha feltételezhető, hogy több levet fog ereszteni, akkor elég kevesebb víz is, illetve attól is függ, hogy mennyire szeretnél sűrű levest kapni -, fűszerezd a vaníliával és a szegfűszeggel, és add hozzá a cukrot is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha elkezd forrni, kicsit vedd le a lángot, és hagyd még pár percig főni. Ezután keverd hozzá a tejszínt, majd fogj egy botmixert, és pürésítsd a hangulatodnak megfelelő mértékben. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is!
Egy kis piskóta a leves mellé vagy után
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- eper
Ínycsiklandó vaníliás krémes, eperrel
- eper
- sütemény
Epres-csokis piskóta mirelitből
- kávé
- tiramisu