Isteni, édes eperkrémleves

Az eperre nem lehet nemet mondani, bárhogy is készíted, biztos, hogy mennyei finomság lesz belőle, próbáld ki levesként is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha beüt a kánikula, másra nem is igen lesz szükséged ebédidőben, mint egy tál finom, gyümölcsös, hűsítő levesre, arra pedig talán ez a legtökéletesebb megoldás.

Tálaláskor tégy bele egy kis friss mentát vagy akár egy gombóc vaníliafagyit, nagyon finom lesz úgy is!

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 rúd vanília
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-3 darab szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanálnyi kristálycukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, csumázd ki, majd vágd fel mindegyiket három-négy darabra. Egy alkalmas edényben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöt, fordíts rajta párat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje - ha feltételezhető, hogy több levet fog ereszteni, akkor elég kevesebb víz is, illetve attól is függ, hogy mennyire szeretnél sűrű levest kapni -, fűszerezd a vaníliával és a szegfűszeggel, és add hozzá a cukrot is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha elkezd forrni, kicsit vedd le a lángot, és hagyd még pár percig főni. Ezután keverd hozzá a tejszínt, majd fogj egy botmixert, és pürésítsd a hangulatodnak megfelelő mértékben. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is!

Egy kis piskóta a leves mellé vagy után

A tökéletes piskóta titkai

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük