Isteni, édes eperkrémleves
Az eperre nem lehet nemet mondani, bárhogy is készíted, biztos, hogy mennyei finomság lesz belőle, próbáld ki levesként is!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha beüt a kánikula, másra nem is igen lesz szükséged ebédidőben, mint egy tál finom, gyümölcsös, hűsítő levesre, arra pedig talán ez a legtökéletesebb megoldás.

Tálaláskor tégy bele egy kis friss mentát vagy akár egy gombóc vaníliafagyit, nagyon finom lesz úgy is!

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 rúd vanília
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-3 darab szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanálnyi kristálycukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, csumázd ki, majd vágd fel mindegyiket három-négy darabra. Egy alkalmas edényben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöt, fordíts rajta párat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje - ha feltételezhető, hogy több levet fog ereszteni, akkor elég kevesebb víz is, illetve attól is függ, hogy mennyire szeretnél sűrű levest kapni -, fűszerezd a vaníliával és a szegfűszeggel, és add hozzá a cukrot is.

Ha elkezd forrni, kicsit vedd le a lángot, és hagyd még pár percig főni. Ezután keverd hozzá a tejszínt, majd fogj egy botmixert, és pürésítsd a hangulatodnak megfelelő mértékben. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is!

Egy kis piskóta a leves mellé vagy után

Ezt is szeretjük