Darált hússal töltött krumpligombócok, avagy így készül a híres litván cepelinai
A litvánok első számú kedvence a hatalmas méretű, darált hússal töltött, ízletes krumplis gombóc.

Darált hússal töltött krumpligombócok, avagy így készül a híres litván cepelinai
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumpligombóc szinte minden nemzet konyhájában megtalálható. Mi leginkább édesen, gyümölccsel töltve szeretjük, a litvánok pedig fűszeresen, hússal. Bár jó sok krumplit kell lereszelned, megéri a fáradtságot. A cepelinai tetejére piríts szalonnát, keverd össze hagymával, tejföllel, és öntsd a gombócra. Rögtön tálald, ha kicsit áll, már nem olyan finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 kg krumpli
  • 80 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a krumplit, majd az egyharmadát vágd kisebb darabokra, és főzd puhára sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Csepegtesd le, és még melegen törd át. A krumpli kétharmadát nyersen reszeld le, majd jól nyomkodd ki. Dolgozd hozzá a megfőtt, tört krumplit, rakj hozzá sót és egy evőkanál burgonyakeményítőt.
 

A töltelékhez a darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal és szerecsendióval. Nedves kézzel formálj belőle gombócokat. Ezt követően fedd be egy jó adag krumplis masszával. Alakíthatod gombóccá, de akár hosszúkás is lehet. Egy nagy fazékban forralj vizet, és rakd bele a gombócokat. Főzd meg takaréklángon körülbelül 20-25 perc alatt.

Blog.hu ajánló