Csípős sajtszósz
Ha vendégvárás előtt nem akarsz órákat tölteni a konyhában, nem kell más, csak chips és mártogatós.
Mostantól nem kell moziba menned csak azért, hogy egy kis sajtszószhoz juthass, ráadásul sokkal finomabb is lehet az általad készített verzió, valamint az is biztos, hogy semmilyen káros adalék nincs benne, ellentétben az összes bolti vetélytárssal.
Mivel jó eséllyel vendégváró fogáshoz fogod kínálni, jó, ha nem erős, jellegzetes ízű sajtot választasz, és a csípős paprikával is óvatosan bánsz!
Csípős sajtszósz
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt - gouda, edami, cheddar
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- csípős paprikakrém ízlés szerint
- só
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A vajat olvaszd fel, keverd el a liszttel - ügyelj, hogy ne égjen le -, majd öntsd fel a tejjel, és forrald fel. A kiválasztott sajtot reszeld le és szakaszosan, folyamatos keverés mellett add hozzá. Most jöhet a csípős paprikakrém, keverd hozzá azt is, sózni ráérsz a legvégén is, kóstolás után.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A tejszínt keverd el a tojások sárgájával, és keverd ezt is a sajtos masszához, vigyázva, hogy ezután már ne forrald fel! Vedd le a tűzről, kóstold meg, ha kell még bele egy kis csípős vagy némi só, most pótold, utána már mártogathatsz is nagy vidáman.
Leég, nem ég le, átsül, nem sül át?
Kismillió kérdésed lenne a konyhai tevékenységekkel kapcsolatban? Képgalériánkban választ kaphatsz!
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- vörösbor
Így készül a pikáns hagymalekvár
- tészta
- bazsalikom
Pesto házilag olasz recept szerint
- húsételek
- mártás