Bevált recept! Így készítsd el a borsós tokányt, hogy omlós és finom maradjon a hús
A zöldborsóidényben temérdek fogást készíthetsz a zöldségből.
A tokány a pörkölt távoli rokona, a csíkokra vágott hússal készülő ragut már nagyon régóta ismeri és használja a magyar konyha, félreértett változatát pedig a menzákon kismilliószor kóstolhattad.
Mint minden hagyományos fogásnak, ennek is temérdek változata létezik, van, ahol marhából, van, ahol tejföllel készítik, és olyan is, ahol paprikával, szinte a pörkölttel megegyező módon - találd meg a neked legjobban tetsző változatot!
Borsós tokány
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj
- 40 dkg zöldborsó
- 15 dkg zsírszalonna
- 2 evőkanálnyi majoránna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanálnyi paradicsomsűrítmény
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A húst mosd át alaposan, sózd be egy kicsit, majd vágd ujjnyi vastag csíkokra. A szalonnát vágd egységes méretű kockákra, majd egy forró serpenyőben kezdd el pirítani. Ha már elég zsírt engedett, fonnyaszd meg benne a hagymát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha a hagyma elérte a kívánt állapotot, tedd mellé a húst, és pirítsd fehérre. Miután elérte ezt az állapotot, szórd meg a a majoránnával, öntsd hozzá a bort, és lefedve főzd puhára - ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, mindig csak annyit, hogy ne lepje el teljesen.
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomAmikor félig megpuhult, add hozzá a borsót - ha konzervet használsz, akkor elég a főzés végén hozzáadni -, a fokhagymát és a paradicsompürét, borsozd kedvednek megfelelően, majd immár fedő nélkül főzd tovább, amíg egészen puha lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- leves
Ízletes tárkonyos pulykaraguleves
- zöldbab
- húsételek
Tejfölös-zöldbabos sült karaj
- pörkölt
- bogrács