A legjobb bográcsgulyás receptje

Így lesz omlós a hús

A nyári bográcsozások talán legnépszerűbb fogását senkinek sem kell bemutatni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató étel friss kenyérrel és egy picit csípősen a legjobb, a bevásárlásnál nagyon ügyelj arra, hogy milyen húst veszel!

Friss zöldségekből lesz a legfinomabb a kész leves, ha pedig bizonytalan vagy abban, hogy ki mennyire szereti csípősen, inkább csak tálaláskor vedd elő a hegyes erőst.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 6 sárgarépa
  • 1 kis fej zeller
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 80 dkg krumpli
  • 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 csapott evőkanálnyi őrölt kömény
  • 2-3 babérlevél
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 hegyes erős paprika - elhagyható
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék
  • 2 tojás és 6-7 evőkanálnyi liszt a csipetkéhez

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

Ha már meggyőződtél arról, hogy megfelelően ég a tűz, elkezdheted a készülődést. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd kockázd egységes méretű részekre, ne nagyon legyenek nagyobbak 2x2 centinél. A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindet darabold egységes méretűre, kivéve a vöröshagymát és a fokhagymát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Előbbit kockázd egészen apróra, utóbbit majd reszeld le, amikor eljön az ideje. Ha mindezzel előkészültél, olvassz 3-4 evőkanálnyi zsiradékot a bográcsban, majd tedd rá a hagymát. Amikor összeesett kellőképpen, add hozzá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehéredésig, majd húzd el a bográcsot a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát.

Add hozzájuk a paradicsomot és a paprikát, keverd el az egészet, aztán öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ezután dobd bele zellert. Ízesítsd sóval és borssal, a babérleveleket ne feledd!

A krumplit akkor tedd a bográcsba, amikor a hús már félig megpuhult, és ekkor kerülhet bele a többi zöldség is. Amikor már teljesen megpuhult, akkor tedd bele a csípős paprikát, a petrezselymet, és most reszeld bele a fokhagymát. Keverd el alaposan. A két tojást üsd egy kis tálba, adj hozzá egy csipet sót, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz úgy, hogy közepesen kemény masszát kapj. Ezt szaggasd a levesbe, és már kész is van a lakoma. 

Süss pogácsát a leves mellé!

Mutatjuk a legjobb változatokat.

A 7 legjobb pogácsarecept, amit valaha olvastál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük