A legjobb bográcsgulyás receptje
Így lesz omlós a hús
A nyári bográcsozások talán legnépszerűbb fogását senkinek sem kell bemutatni.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató étel friss kenyérrel és egy picit csípősen a legjobb, a bevásárlásnál nagyon ügyelj arra, hogy milyen húst veszel!

Friss zöldségekből lesz a legfinomabb a kész leves, ha pedig bizonytalan vagy abban, hogy ki mennyire szereti csípősen, inkább csak tálaláskor vedd elő a hegyes erőst.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 6 sárgarépa
  • 1 kis fej zeller
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 80 dkg krumpli
  • 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 csapott evőkanálnyi őrölt kömény
  • 2-3 babérlevél
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 hegyes erős paprika - elhagyható
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék
  • 2 tojás és 6-7 evőkanálnyi liszt a csipetkéhez

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

Ha már meggyőződtél arról, hogy megfelelően ég a tűz, elkezdheted a készülődést. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd kockázd egységes méretű részekre, ne nagyon legyenek nagyobbak 2x2 centinél. A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindet darabold egységes méretűre, kivéve a vöröshagymát és a fokhagymát.

Előbbit kockázd egészen apróra, utóbbit majd reszeld le, amikor eljön az ideje. Ha mindezzel előkészültél, olvassz 3-4 evőkanálnyi zsiradékot a bográcsban, majd tedd rá a hagymát. Amikor összeesett kellőképpen, add hozzá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehéredésig, majd húzd el a bográcsot a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát.

Add hozzájuk a paradicsomot és a paprikát, keverd el az egészet, aztán öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ezután dobd bele zellert. Ízesítsd sóval és borssal, a babérleveleket ne feledd!

A krumplit akkor tedd a bográcsba, amikor a hús már félig megpuhult, és ekkor kerülhet bele a többi zöldség is. Amikor már teljesen megpuhult, akkor tedd bele a csípős paprikát, a petrezselymet, és most reszeld bele a fokhagymát. Keverd el alaposan. A két tojást üsd egy kis tálba, adj hozzá egy csipet sót, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz úgy, hogy közepesen kemény masszát kapj. Ezt szaggasd a levesbe, és már kész is van a lakoma. 

Süss pogácsát a leves mellé!

Mutatjuk a legjobb változatokat.

Ezt is szeretjük