A legjobb bográcsgulyás receptje
A nyári bográcsozások talán legnépszerűbb fogását senkinek sem kell bemutatni.
A laktató étel friss kenyérrel és egy picit csípősen a legjobb, a bevásárlásnál nagyon ügyelj arra, hogy milyen húst veszel!
Friss zöldségekből lesz a legfinomabb a kész leves, ha pedig bizonytalan vagy abban, hogy ki mennyire szereti csípősen, inkább csak tálaláskor vedd elő a hegyes erőst.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 2 kg marhalábszár
- 6 sárgarépa
- 1 kis fej zeller
- 3 közepes vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 2 tv paprika
- 2 paradicsom
- 80 dkg krumpli
- 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 1 csapott evőkanálnyi őrölt kömény
- 2-3 babérlevél
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 hegyes erős paprika - elhagyható
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
- 2 tojás és 6-7 evőkanálnyi liszt a csipetkéhez
Elkészítés ideje:
Három és fél óra.
Elkészítés menete:
Ha már meggyőződtél arról, hogy megfelelően ég a tűz, elkezdheted a készülődést. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd kockázd egységes méretű részekre, ne nagyon legyenek nagyobbak 2x2 centinél. A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindet darabold egységes méretűre, kivéve a vöröshagymát és a fokhagymát.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Előbbit kockázd egészen apróra, utóbbit majd reszeld le, amikor eljön az ideje. Ha mindezzel előkészültél, olvassz 3-4 evőkanálnyi zsiradékot a bográcsban, majd tedd rá a hagymát. Amikor összeesett kellőképpen, add hozzá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehéredésig, majd húzd el a bográcsot a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát.
Add hozzájuk a paradicsomot és a paprikát, keverd el az egészet, aztán öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ezután dobd bele zellert. Ízesítsd sóval és borssal, a babérleveleket ne feledd!
A krumplit akkor tedd a bográcsba, amikor a hús már félig megpuhult, és ekkor kerülhet bele a többi zöldség is. Amikor már teljesen megpuhult, akkor tedd bele a csípős paprikát, a petrezselymet, és most reszeld bele a fokhagymát. Keverd el alaposan. A két tojást üsd egy kis tálba, adj hozzá egy csipet sót, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz úgy, hogy közepesen kemény masszát kapj. Ezt szaggasd a levesbe, és már kész is van a lakoma.
Süss pogácsát a leves mellé!
Mutatjuk a legjobb változatokat.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- sárgarépa
Hagyományos tyúkhúsleves ráérős délutánokra
- spenót
- krumpli
Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal
- fokhagyma
- sertéshús