Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal
Dobd fel a klasszikus rakott krumplit egyszerűen, készítsd el könnyed, nem zsíros változatban, zöldséggel, imádni fogod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz egyik legjobb része, hogy végre újra friss és üde zöldségeket lehet fogyasztani, egyenesen a hobbikertből leszedve, használj te is minél több ilyen alapanyagot ételeidhez!

Készítheted besamel mártással is, úgy kicsit macerásabb, de nagyon finom lesz.

Spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 60 dkg spenót
  • 20 dkg gouda sajt
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanálnyi vaj
  • 4 dl tejföl
  • mandulaforgács a szóráshoz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és enyhén sós vízben főzd őket félkeményre. Amikor elérték a megfelelő állagot, szűrd le őket, és hagyd is benne a szűrőben, amíg nem lesz rájuk szükség. A spenótot mosd át jó alaposan, majd vágd egységes méretű csíkokra.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A hagymát kockázd fel, két evőkanálnyi vajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a spenótot, és fedő alatt fonnyaszd meg. Amikor szépen összeesett, vedd le a fedőt, reszeld rá a fokhagymát, és hagyd, hogy elfőjön a leve.

A sajtot reszeld le, és keverd el a tejföllel és a szerecsendióval. Amikor mindennel megvagy, egy tűzálló tálat kenj ki a maradék vajjal, majd tedd az aljára a krumpli harmadát.

Erre pakold a spenót és a tejfölös sajt felét, majd mehet rá újabb réteg krumpli, újabb réteg spenót és tejföl, majd zárd le az egészet krumplival. Szórd meg mandulaforgáccsal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd háromnegyed órán át.

Klasszikus krumplis receptek

Egy tányér jó rósejbni vagy frissen sült tócsni bárkit jókedvre derít.

Ezt is szeretjük