Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal
Dobd fel a klasszikus rakott krumplit egyszerűen, készítsd el könnyed, nem zsíros változatban, zöldséggel, imádni fogod!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A tavasz egyik legjobb része, hogy végre újra friss és üde zöldségeket lehet fogyasztani, egyenesen a hobbikertből leszedve, használj te is minél több ilyen alapanyagot ételeidhez!
Készítheted besamel mártással is, úgy kicsit macerásabb, de nagyon finom lesz.
Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 60 dkg spenót
- 20 dkg gouda sajt
- 1 közepes fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanálnyi vaj
- 4 dl tejföl
- mandulaforgács a szóráshoz
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és enyhén sós vízben főzd őket félkeményre. Amikor elérték a megfelelő állagot, szűrd le őket, és hagyd is benne a szűrőben, amíg nem lesz rájuk szükség. A spenótot mosd át jó alaposan, majd vágd egységes méretű csíkokra.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A hagymát kockázd fel, két evőkanálnyi vajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a spenótot, és fedő alatt fonnyaszd meg. Amikor szépen összeesett, vedd le a fedőt, reszeld rá a fokhagymát, és hagyd, hogy elfőjön a leve.
A sajtot reszeld le, és keverd el a tejföllel és a szerecsendióval. Amikor mindennel megvagy, egy tűzálló tálat kenj ki a maradék vajjal, majd tedd az aljára a krumpli harmadát.
Erre pakold a spenót és a tejfölös sajt felét, majd mehet rá újabb réteg krumpli, újabb réteg spenót és tejföl, majd zárd le az egészet krumplival. Szórd meg mandulaforgáccsal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd háromnegyed órán át.
Klasszikus krumplis receptek
Egy tányér jó rósejbni vagy frissen sült tócsni bárkit jókedvre derít.
OLVASD EL EZT IS!

- szilva
- liszt
A hájas sütemény receptje a nagyitól

- hagyma
- répa
Így készítsd a hamis gulyást!

- leves
- húsleves