Az olasz pizzatészta receptje

Négy könnyű feltéttel

Készíts olasz pizzát otthon, és pakold meg a kedvenc feltéteddel, vagy próbáld ki a mieinket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor egy kimerítő nap után már nem szeretnél a konyhában robotolni, vagy csak hirtelen vendégek állítanak be, tárcsázod a pizzéria telefonszámát. Ezt most felejtsd el, és próbáld meg magad elkészíteni a vacsorát.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A pizzatészta bedagasztása igazán egyszerű, ráadásul olyan feltétekkel pakolhatod meg, melyek kedvedre valók.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • pici cukor

Az élesztőt picit cukros, langyos vízben futtasd fel. A kimért liszt közepébe vájj lyukat, és öntsd bele az élesztőt. Gyúrd össze a tésztát, egészen addig, míg puha nem lesz. Formázz belőle cipót, takard le, és meleg helyen keleszd nagyjából fél óráig. Ha megkelt, kezdd el újra gyúrni, de ezúttal a sót és az olajat is használd. Lisztezett deszkán nyújtsd ki akkorára, amekkora a tepsid mérete, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Görögös feltét

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg olívabogyó
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 piros kaliforniai paprika

A paradicsomszószt kend rá a pizzára. Morzsold rá a feta sajtot. A csíkokra vágott spenótot, olívabogyót és paprikát szórd rá. Végül reszelj a tetejére sajtot, és már sütheted is.

Vegetáriánus pizzafeltét

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukorica
  • 10 dkg brokkoli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A paradicsomszószt kend rá a pizzatésztára. A brokkolit párold meg, majd vegyítve a kukoricával szórd a pizzára. A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel, és a tetejére borítsd rá a szeleteket. Végül szórd meg a lereszelt sajttal, és süsd meg.

Szalámis feltét

Hozzávalók:

  • 30 dkg paprikás szalámi
  • 20 dkg mozzarella
  • 6 pepperoni
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors

A hagymát szeleteld fel. Pici olajon pirítsd meg, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. A pizzatésztát kend meg paradicsomszósszal, és a hagymakarikákat helyezd rá. A felkarikázott pepperonit szintén rakd rá, majd szórd meg a csíkokra vágott szalámival és a reszelt mozzarellával. Előmelegített sütőben süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Magyaros feltét

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolbász
  • 4 szelet császárszalonna
  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 erős paprika

A hagymát finomra vágd fel, a kolbászt és az erős paprikát vágd karikára. A felkockázott füstölt szalonnát egy serpenyőben süsd meg, és a kisült zsírján dinszteld meg a hagymát. Szórd rá a kolbászt és a paprikát is, és kicsit süsd át. A paradicsomszószt kend a pizzára, és a sült dolgokat rétegezd rá. A tetejére helyezd rá a császárszalonna-szeleteket, és végül az egészet szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük