A vékony pizzatészta receptje
Plusz 4 húsos feltét
Nem kell rögtön a sarki étterem telefonszáma után nyúlnod, ha pizzára vágysz. Otthon is elkészítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pizza elkészítése nagyon könnyű, és gyorsan megvan, arra sem kell sokat várni, amíg a tészta megkel, elég neki fél óra. A feltétek pedig akár minden alkalommal változhatnak.

A pizza ráadásul olcsó étel, így hó végén is jóllakhatsz, és az ízlelőbimbóidat sem kell diétára ítélni.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl víz

Az élesztőt a langyos vízbe morzsold bele. Gyúrd össze a liszttel, az olajjal és ízlésed szerint sóval. Fél órát pihentesd meleg helyen, és lisztezett deszkán nyújtsd ki a tepsi méretére. Szórd meg valamilyen feltéttel, sajttal, és süsd meg.

Pármai sonkás feltét

Hozzávalók:

  • 15 dkg pármai sonka
  • 10 dkg bab
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg gomba
  • 4 dl paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 1 füstölt húsleveskocka
  • oregánó

A sonkát és a gombát csíkozd fel, a paradicsomot vágd karikára. A paradicsompürét kend rá a kinyújtott pizzatészta tetejére, és a paradicsomkarikákkal takard be.

Szórd rá a lecsepegtetett babot, a sonkát, a gombát. A parmezánt reszeld rá a tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg.

Magyaros feltét

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt
  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg bacon
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél gerezd fokhagyma
  • olaj
  • oregánó
  • bors

A fokhagymát pici olajon pirítsd meg, és öntsd hozzá a paradicsomszószt. Ízesítsd oregánóval, sóval, borssal, és forrald fel. A kolbászt és a vöröshagymát karikára, a bacont kisebb csíkokra vágd fel. A kinyújtott tésztát tedd tepsibe, és kend meg a paradicsomos szósszal. A kolbászt, a vöröshagymát és a bacont szórd rá, majd reszeld rá a tetejére a sajtot. Előmelegített sütőben süsd készre.

Szardíniás feltét

Hozzávalók:

  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg kapribogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsomos szardínia
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • bors

A szardíniát a levével együtt törd össze villával. Keverd össze a juhtúróval, a tejföllel, a citrom levével, az apróra vágott kapribogyóval és a zúzott fokhagymával. Ízesítsd sóval, borssal, majd kend rá a kinyújtott pizzatésztára. A sajtot reszeld rá a tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg.

Csirkehúsos feltét

Hozzávalók:

  • 10 dkg mozzarella
  • fél csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • fél pohár tejföl
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Az apróra vágott csirkemellet öntsd rá, és fehéredésig süsd. Ekkor tegyél hozzá egy-két kanál vizet, illetve sózd, borsozd, és néhány perc alatt párold puhára. Öntsd hozzá a tejföl felét. A másik felét kend a kinyújtott pizzatésztára, és tedd rá a csirkemelles ragut is. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük