5 kötelező szakácskönyv, ami legyen a konyhádban

Hívd segítségül a legtehetségesebb szakácsok legjobb receptjeit! Az alábbi kötetek praktikusak, szépek és megunhatatlanok.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jó recept már fél siker, így aztán néhány szakácskönyv igazán elkél minden háztartásban, akár gyakorlott fakanálforgató vagy, akár még csak első bizonytalan lépéseidet teszed a tűzhely felé.

16 könyv, amit muszáj elolvasnod!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A piacon millió és egy szakácskönyv kínálja magát, és az ember legszívesebben az összeset hazavinné.

Pedig jót találni nem is olyan egyszerű, hiszen nemcsak a recepteknek kell kiválónak lenniük, de az sem árt, ha a szerző közérthetően fogalmaz. Az alábbi szakácskönyveket bátran beteheted a kosaradba, nem csalódsz majd bennük.

Horváth Ilona szakácskönyve

Régen szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne legyen ott a polcon egy Horváth Ilona. Kezdő szakácsoknak remek mankó lehet, hiszen nem csak recepteket, de az alapvető konyhai műveletek lépéseit is tartalmazza.

Bár most olvasva viccesnek hathat egy-egy recept, mindig bátran nyúlhatsz Horváth Ilona örökbecsű művéért, akár mártásokról van szó, akár egy jó malacsültről, akár arról, hogyan is kell rántást készíteni. Értelemszerűen a molekuláris gasztronómiáról nem olvashatsz benne, de nem is ott kell kezdeni a főzést.

Kiadja a Szalay Könyvkiadó, 448 oldal, 2400 forint.

Csak lazán!

A főzőműsorok egyik legnépszerűbb szakácsa Jamie Oliver. Talán azért szimpatikus, mert megmutatta, hogy a főzésből nem kell nagy faksznit csinálni, és egyszerűen is megoldható a jó étel elkészítése. A már klasszikusnak számító A pucér szakács azoknak is kedvet ad a főzéshez, akik korábban csak a verejtékes munkát látták benne, és olvasóit percek alatt könnyen elsajátítható konyhai repertoár birtokába juttatja. Mindezt úgy teszi, hogy közben megkímél a fárasztó szakzsargontól és az időrabló pepecseléstől. Ez a szakácskönyv­ azokhoz szól, akik modern ételekre vágynak, netán ételkülönlegességekről ábrándoznak, mégsem akarnak éjszakába nyúlóan a konyhában szöszmötölni.

Kiadja a Park Kiadó, 256 oldal, 4900 forint.

Mindentudó szakácskönyv

Hedwig Maria Stuber ötven éves szakmai tapasztalata a garancia erre a szakácskönyvre, mely az elmúlt évtizedekben számtalanszor bizonyított, és ennek nyomán igazi klasszikussá vált. A Segítek főzni! valódi kincsesbánya sokszorosan kipróbált, érthetően csoportosított, konyhai gyakorlat nélkül is könnyen megvalósítható receptekkel, élelmiszer-ismerettel, tippekkel az egészséges táplálkozáshoz, a vendégfogadáshoz, a menü megtervezéséhez és az italokhoz. Ha ezt az egy szakácskönyvet teszed a polcra, már nem veszhetsz el a konyhában.

Kiadja az Alexandra Kiadó, 552 oldal, 4000 forint.

Ázsia szerelmeseinek

Az ázsiai konyha - és most nem a sarki kínai kifőzdére gondolunk - nálunk is egyre népszerűbb. A Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv azoknak szól, akik nemcsak étteremben szeretnék megízlelni a keleti különlegességeket, hanem otthon is el akarják őket készíteni. Bár az alapanyagok beszerzése néha nehézségekbe ütközhet, a sikerélmény annál nagyobb. A kötetben megismerkedhetsz a népszerű kínai és japán konyhával, de a kevéssé ismert kambodzsai vagy maláj fogásokkal is.

Kiadja a Vince Kiadó, 304 oldal, 4595 forint.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gasztroblog-rajongóknak

Hol máshol kereshetne a 21. századi nő receptet a vacsorához, mint a neten. Nem véletlen, hogy a gasztroblogok nálunk is nagyon népszerűek. Mautner Zsófia Chili&Vanília blogja már meghaladta az egymilliós látogatószámot, és a szerző több éves világhálós jelenlét után adta ki szakácskönyvét blogjával azonos címen. Nem egyszerű receptgyűjteményről van szó, gasztronómiai utazásról inkább, rengeteg praktikus tanáccsal. Ha az étel neked is szenvedélyed, vagy csak néhány igazán jó receptre van szükséged, akkor a Chili&Vaníliának ott a helye a polcon.

Kiadja a Kulinária Kiadó Kft., 192 oldal, 3990 forint.

Ezt is szeretjük