A hidegtálas vendégvárásnál praktikusabbat a húsvéti időszakban is nehéz volna találni, hisz az így kínált fogásokat könnyen és gyorsan el lehet készíteni, bármikor elővehetőek a hűtőből, nem kell melegíteni semmit, így az sem jelent fennakadást és különösebb logisztikát, ha késedelem vagy bármi más miatt variálni kell az étkezés idején.
Amellett pedig, hogy a tálalás nem vesz el túl sok időt a családtól és a barátoktól, izgalmas, változatos ízeket és dekoratív megoldásokat lehet az asztalra varázsolni, melyek között mindenki, akár a diétázók és a vegetáriánusok is megtalálhatják a kedvükre valót.
Receptek a húsvéti hidegtálhoz
A húsvét elengedhetetlen eleme a tojás, így a receptek között töltött tojásra is több változatot találsz, de akkor is böngészd végig gyűjteményünket, ha szívesen készítenél aszpikot, szereted a kencéket, különféle salátákkal is kiegészítenéd a kínálatot, vagy épp a gyerekeket szeretnéd meglepni valamivel.

A hidegen tálalt töltött tojás nemcsak hogy finom és tápláló, de gyorsan elkészül, és igen dekoratív is, különösen, ha a töltelékhez habzsákot is használsz.
Kattints ide a receptért!
A sonkatekercs is nagy kedvenc lehet húsvétkor, különösen, ha az ünnepi ízekhez tökéletesen passzoló, friss, házi tormával készült töltelék adja a krémes belsőt.
Kattints ide a receptért!
A klasszikus kaszinótojást is elkészítheted, nem véletlen, hogy a hidegtálak elmaradhatatlan és legnépszerűbb eleme.
Kattints ide a receptért!
Ha szívesen készítenél aszpikot, akár őzgerinc-, akár tortaformában, válaszd bátran ezt a dekoratív változatot, melybe sonka, tojás és színes zöldségek is kerülnek.
Kattints ide a receptért!
A hidegtálak nagy ünnepi kedvence a franciasaláta, ami a húsvéti sonkának is tökéletes kiegészítője lehet.
Kattints ide a receptért!
Ha valami frissebbet is szeretnél az asztalra tenni, ez a kapros, újhagymás saláta retekkel tökéletes választás lesz, a sonka és a főtt tojás mellé is kiválóan passzol.
Kattints ide a receptért!
Nem véletlenül készítik el oly sokan húsvétkor is a tojáskrémet, ami újhagymával vagy snidlinggel kiegészítve még finomabb.
Kattints ide a receptért!
Ha már kence, a sima vajat egy kevés tökmagolajjal kiegészítve igazi varázslat születik, melynek mindenki csodájára jár majd az ünnepi asztal körül.
Kattints ide a zöld vaj receptjéért!
A főtt tojásokból egy csapat salátaágyon pihenő, ízletes és tündéri kiscsibét is kreálhatsz, ami egész biztos a gyerekek nagy kedvence lesz.
Kattints ide a receptért!
Míg régen elsősorban a görögkatolikus vallásúak körében volt népszerű a sárgatúró, mára sokak számára legalább olyan elmaradhatatlan részévé vált az ünnepi asztalnak, mint a kalács, a sonka és a tojás.
Kattints ide a receptért!
A 8 legfinomabb hagyományos húsvéti étel receptje: régi, bevált finomságok
A legfinomabb, hagyományos húsvéti ételeknek ott a helyük minden ünnepi asztalon.
Elolvasom
Képek: Getty Images Hungary.