A nagymama igazi sárga túrója sok mazsolával: ott a helye a húsvéti asztalon
A sárga túró remekül kiegészíti a sonkát, több változatban is készülhet, az édes, mazsolás változattal biztosan elégedett leszel.

husveti-sarga-turo
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Celine Dion sikkesebb, mint valaha: 52 éves korára igazi stílusikonná érett »

Teljes testet átmozgató, vidám aerobic: napi 30 perc, és beindul a fogyás »

4 egyszerű lépés a tökéletes tusvonalért, maszatolás nélkül: kezdőként is menni fog »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szabolcsban a sárga túró annyira hozzátartozik a húsvéthoz, mint a kalács, a sonka vagy épp a főtt tojás. Régen elsősorban a görögkatolikus vallásúak készítették, de ma már mindenki szívesen teszi az ünnepi asztalra. Ha egyszer megkóstolod, biztos, hogy többé nem fogod te sem kihagyni a menüből.

Mazsolás sárga túró

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a csipet sót, a mazsolát, és jó alaposan dolgozd össze. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Dolgozd hozzá a tojásos masszát, és keverd addig, amíg darabos, túrós nem lesz.

Ezután tedd egy szűrőbe fektetett, sűrűn szőtt vászonba vagy textilpelenkába, esetleg gézdarabba. Akaszd fel úgy, hogy a savó egy fazékba folyjon ki belőle. Ezt követően tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább négy órát, majd szeletelve kínáld. 
A húsvéti kalácsot is süsd idén saját magad, próbáld ki cukormázzal, ahogy a spanyolok!

Ezt is szeretjük