Tavaszi zöldsaláta friss, roppanós zöldségekből: a sonka mellé tökéletes
Minél többféle zöldségből készül a tavaszi zöldsaláta, annál finomabb és egészségesebb.

tavaszi-zoldsalata
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsvéti, nehéz ételek mellett felüdülést jelenthet a friss, roppanós zöldségekből készülő tavaszi saláta. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, tehetsz még bele uborkát, spenótot és paradicsomot is. Tálalás előtt megszórhatod kevés sajttal, de a tetejére főtt tojás is kerülhet. Kínáld a sonkához, de eheted magában is. 

Tavaszi zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db fejes saláta
  • 1 csokor retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 marék kapor

Az öntethez

  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket jó alaposan mosd meg, és aprítsd fel tetszés szerint. Rakd egy nagyobb tálba, szórd rá a bazsalikomot, rozmaringot és a kaprot, de más zöldfűszerrel is megbolondíthatod. Az öntethez keverd össze az olívaolajat pár csepp citromlével, zúzott fokhagymával, mustárral és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel forgasd is össze, hogy mindent átjárjon a fűszeres öntet. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy az ízek  jól összeérjenek. 
A frissítő quinoasaláta is friss tavaszi zöldségekkel a legfinomabb. Ráadásul segít feltölteni a vitaminraktárat. 

Ezt is szeretjük