Tavaszi zöldsaláta friss, roppanós zöldségekből: a sonka mellé tökéletes
Minél többféle zöldségből készül a tavaszi zöldsaláta, annál finomabb és egészségesebb.

tavaszi-zoldsalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti, nehéz ételek mellett felüdülést jelenthet a friss, roppanós zöldségekből készülő tavaszi saláta. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, tehetsz még bele uborkát, spenótot és paradicsomot is. Tálalás előtt megszórhatod kevés sajttal, de a tetejére főtt tojás is kerülhet. Kínáld a sonkához, de eheted magában is. 

Tavaszi zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db fejes saláta
  • 1 csokor retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 marék kapor

Az öntethez

  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket jó alaposan mosd meg, és aprítsd fel tetszés szerint. Rakd egy nagyobb tálba, szórd rá a bazsalikomot, rozmaringot és a kaprot, de más zöldfűszerrel is megbolondíthatod. Az öntethez keverd össze az olívaolajat pár csepp citromlével, zúzott fokhagymával, mustárral és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel forgasd is össze, hogy mindent átjárjon a fűszeres öntet. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy az ízek  jól összeérjenek. 
A frissítő quinoasaláta is friss tavaszi zöldségekkel a legfinomabb. Ráadásul segít feltölteni a vitaminraktárat. 

Ezt is szeretjük