30 perces tonhalas tészta: alig van vele munka, mégis isteni

A tonhalas tésztát villámgyorsan összedobod, és hidegen-melegen egyaránt jólesik.

Tonhalas tészta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tonhalas tészta ideális választás lehet azokon a hétköznapokon, amikor gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. A fűszeres olívaolajjal még ízletesebbé teheted a fogást. A penne, a makaróni vagy épp a fusilli is kiváló alap lehet. Ezt a receptet kedved és ízlésed szerint tovább gazdagíthatod, az olívabogyó, a paprika vagy a különféle sajtok is jól mennek hozzá. 

Tonhalas tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tészta
  • 1 db konzervtonhal
  • 8 db koktél paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál metélőhagyma
  • petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a tésztát forrásban lévő, sós vízbe, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Akkor jó, ha fogkemény, vagyis nem teljesen puha, de nem is nyers vagy kemény. Szűrd le, és csepegtesd le. 
 

A paradicsomot vágd félbe, a tonhalról öntsd le a levet. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, locsold meg vele a tésztát, és forgasd össze az egészet. Rakd rá a tonhalat, a paradicsomot és a metélőhagymát. Tálaláskor díszítsd petrezselyemmel.  

Isteni, szaftos, sütőben sült tonhalas tészta: nagy adag ebéd kevés munkával

Ha nincs kedved mindennap főzőcskézni, készítsd el ezt a rakott tésztát, jó nagy adag lesz belőle, és másnap is ugyanolyan finom.

Elolvasom
Ezt is szeretjük