Színpompás húsvéti aszpik tojással és sonkával: régimódi húsvéti reggeli
A hidegtálak elképzelhetetlenek aszpikos ételek nélkül. Ebbe a húsvéti változatba csupa alkalomhoz illő finomság és sok zöldség kerül.

- 3 extra nőies, letisztult darab, amit sokoldalúan variálhatsz a szezonban: a francia stílus kedvelői így viselik »
- A tavaszi divat legnagyobb trendje már nem ismeretlen: a szoknya és az edzőcipő párosa így a legsikkesebb »
- Ősz hajú, 70 éves modell a kifutók sztárja: mindenkit elbűvöl természetességével »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Aszpikos zöldséget és sonkát a boltban is kaphatsz. Ha azonban otthon készíted el, úgy állítod össze a mutatós ételt, ahogy szeretnéd. Érdemes a zselatint sonkalében feloldani, annak hiányában pedig használhatsz hozzá alaplevet vagy húslevest. Minél többféle finomságot teszel bele, annál színesebb, csábítóbb lesz. Tortaformában, őzgerincben vagy bármilyen tálban elkészítheted. Kínáld a kész húsvéti aszpikot salátával vagy friss zöldségekkel, mustárral, tormával és kenyérrel.
Húsvéti aszpik
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sonka
- 20 dkg konzervkukorica
- 1 db kaliforniai paprika
- 0.5 fej brokkoli
- 5 dl sonkalé
- 4 db tojás
- 3 dkg zselatin
- 1 teáskanál ételízesítő
- bors
Elkészítés:
A tojást főzd meg 10 perc alatt, majd pucold meg, és várd meg, míg kihűl. A brokkolit szedd rózsáira, és főzd azt is 10 percig. Szűrd le, csepegtesd le. A paprikát, a tojást, a sonkát és a brokkolit vágd fel ízlésesen, a kukoricáról öntsd le a levet.
Rétegezd a hozzávalókat tetszés szerint egy fóliával bélelt tálba vagy tányérra. A zselatint oldd fel a sonkalével a tasakon található leírás szerint. Szórj hozzá borsot és ételízesítőt. Mikor már sűrűsödik, öntsd a töltelékre, és tedd a hűtőbe legalább három-négy órára dermedni. Fogyasztás előtt borítsd ki az edényből, és szeleteld fel.
A kaszinótojásnak és a sonkatekercsnek is ott a helye a hidegtálon. Gyorsan elkészülnek, egyszerűek és finomak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept