Színpompás húsvéti aszpik tojással és sonkával: régimódi húsvéti reggeli
A hidegtálak elképzelhetetlenek aszpikos ételek nélkül. Ebbe a húsvéti változatba csupa alkalomhoz illő finomság és sok zöldség kerül.

husveti-aszpik
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aszpikos zöldséget és sonkát a boltban is kaphatsz. Ha azonban otthon készíted el, úgy állítod össze a mutatós ételt, ahogy szeretnéd. Érdemes a zselatint sonkalében feloldani, annak hiányában pedig használhatsz hozzá alaplevet vagy húslevest. Minél többféle finomságot teszel bele, annál színesebb, csábítóbb lesz. Tortaformában, őzgerincben vagy bármilyen tálban elkészítheted. Kínáld a kész húsvéti aszpikot salátával vagy friss zöldségekkel, mustárral, tormával és kenyérrel.

Húsvéti aszpik

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg sonka
  • 20 dkg konzervkukorica
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 0.5 fej brokkoli
  • 5 dl sonkalé
  • 4 db tojás
  • 3 dkg zselatin
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzd meg 10 perc alatt, majd pucold meg, és várd meg, míg kihűl. A brokkolit szedd rózsáira, és főzd azt is 10 percig. Szűrd le, csepegtesd le. A paprikát, a tojást, a sonkát és a brokkolit vágd fel ízlésesen, a kukoricáról öntsd le a levet.
Rétegezd a hozzávalókat tetszés szerint egy fóliával bélelt tálba vagy tányérra. A zselatint oldd fel a sonkalével a tasakon található leírás szerint. Szórj hozzá borsot és ételízesítőt. Mikor már sűrűsödik, öntsd a töltelékre, és tedd a hűtőbe legalább három-négy órára dermedni. Fogyasztás előtt borítsd ki az edényből, és szeleteld fel. 
A kaszinótojásnak és a sonkatekercsnek is ott a helye a hidegtálon. Gyorsan elkészülnek, egyszerűek és finomak. 

Ezt is szeretjük