A legjobb online jógaórák a héten: ingyenesek, és kimozdulnod sem kell

Számos jógaórába becsatlakozhatsz otthonról, mutatunk néhányat az e heti órákból.

joga laptop online

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus-fertőzés megelőzése és a járvány terjedésének lassítása érdekében nagyon fontos betartani az önkéntes karantént, és csak alapos indokkal, a legszükségesebb ideig kimozdulni otthonról. Szerencsére az online térnek köszönhetően már otthon sem kell lemondani a legjobb programokról, legyen az akár egy koncert, egy színházi előadás vagy egy csoportos edzés.

A rendszeres testmozgás különösen fontos most, hiszen ezzel erősíthető az immunrendszer, a sport élénkíti a keringési rendszert, és a bezártság miatt alaposan próbára tett mentális egészséget is segít megvédeni. Bár egyedül vagy a háztartásban élőkkel sétálhattok, futhattok vagy kerékpározhattok egyet a szabadban, a lakás biztonságában is van lehetőséged a mozgásra.

Jóga az egészségért

A jóga, amellett, hogy kellőképpen átmozgatja a testet, erősíti az izmokat, oldja a feszültséget is, és többnyire csak egy matrac vagy egy szőnyeg kell hozzá, esetleg egy könyv és egy öv, ami jógatégla és heveder helyett bevethető. Ezért azoknak is érdemes belekóstolni egy-egy órába, akik eddig még próbálták ki magukat benne.

Összegyűjtöttünk néhány szuper órát a hétről, amin teljesen ingyen is részt vehetsz, becsatlakozva a Facebookon - de lehetőségeidhez mérten akár támogathatod is egy-egy óra árával az oktatókat.

Gerincjóga: hétfőn és szerdán 18 órakor

Nagy Oxána jógaoktató gerincjógaórákkal jelentkezik élőben a Facebookon hétfőnként és szerdánként 18 órától 19 óra 30 percig. A gerincjóga segíthet a hátizmok erősítésében, a tartás javításában, ami a home office-ban dolgozóknak és az íróasztalnál ülőknek is különösen fontos lehet.

Az élő videók a Facebook-eseményen belül lesznek elérhetők, de utólag is visszanézhetők. A Revive Jóga oktatója emellett egyébként kedden és csütörtökön hathajóga-órát is tart, amelybe szintén online, élőben becsatlakozhat bárki.

Yin jóga: hétfőn 19 órakor

Van az úgy, hogy az ember nem intenzív edzésre, izzadásra és fizikai kifáradásra vágyik, hanem inkább a lelki-szellemi harmónia és a meditáció hiányzik a napjaiból. A mentális egészség és a kiegyensúlyozottság megőrzésében is segíthet a yin jóga, amelyet többek között a dunakeszi Harmónia Központ órarendjében is megtalálsz.

Földes-Melicher jógaoktató élő óráját a stúdió Facebook-oldalán teszik közzé. Emellett itt is érdemes átnézni a teljes heti órarendet, hiszen hathajóga-órába, emellett alakformáló edzésekbe is becsatlakozhat az ember, kedden délelőttönként pedig jógapercek mozgathatnak át ebéd előtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Iyengar jóga: kedden 19 órakor

Az indiai Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar jógamester tanítására épülő irányzatban megjelennek a hatha jógából is ismert ászanák, a mozdulatok precíz, aprólékos kivitelezésén és az egyéni fejlődésen van a hangsúly.

Az AJNA Jóga- és Mozgásstúdió minden kedden Facebookon közvetít egy 45 perces órát Havas Edina oktató vezetésével, ez a kezdők számára is ideális alkalom mindenki számára ingyenesen végigkövethető - emellett a stúdió további stresszoldó és Iyengar-órákat is tart online bejelentkezéssel.

Hatha jóga: csütörtökön 16 és 19 órakor is

A hatha jóga a legnépszerűbb jógairányzatok egyike, a kezdők számára is javasolt, az ászanák gyakorlásával a testi egészséget és a fizikai, lelki, szellemi egyensúlyt célozza meg.

A DownDog Jógastúdió szervezésében egész hétre elegendő jógaórát találsz, csütörtökön 16 órától 17 óra 20 percig Jambrovics Viktória, 19 órától 20 óra 10 percig Rigó Brigitta vezetésével követhetsz végig egy-egy órát a Facebookon élőben. De a többi lehetőséget is érdemes megnézni: csípőnyitó, flow és kismamajóga is van a stúdió kínálatában.

Slow flow jóga: bármikor

Ha hektikus az időbeosztásod, a Youtube-on bármikor elérhető jógaórák közül is választhatsz: ilyen a Jóga Életmód csatornája is, amelyen ingyenesen elérhető slow flow és vinyásza flow órákkal vezetheted le a napi stresszt, és mozgathatod át magad kíméletesen Gottschall Eszter jógaoktató vezetésével.

Jóga elhúzódó derékfájással

A hát- és derékfájdalomra is gyógyírt jelenthet a jóga néhány gyakorlata, végezd őket minél gyakrabban!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük