A legjobb online jógaórák a héten: ingyenesek, és kimozdulnod sem kell
Számos jógaórába becsatlakozhatsz otthonról, mutatunk néhányat az e heti órákból.

joga laptop online
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-fertőzés megelőzése és a járvány terjedésének lassítása érdekében nagyon fontos betartani az önkéntes karantént, és csak alapos indokkal, a legszükségesebb ideig kimozdulni otthonról. Szerencsére az online térnek köszönhetően már otthon sem kell lemondani a legjobb programokról, legyen az akár egy koncert, egy színházi előadás vagy egy csoportos edzés.

A rendszeres testmozgás különösen fontos most, hiszen ezzel erősíthető az immunrendszer, a sport élénkíti a keringési rendszert, és a bezártság miatt alaposan próbára tett mentális egészséget is segít megvédeni. Bár egyedül vagy a háztartásban élőkkel sétálhattok, futhattok vagy kerékpározhattok egyet a szabadban, a lakás biztonságában is van lehetőséged a mozgásra.

Jóga az egészségért

A jóga, amellett, hogy kellőképpen átmozgatja a testet, erősíti az izmokat, oldja a feszültséget is, és többnyire csak egy matrac vagy egy szőnyeg kell hozzá, esetleg egy könyv és egy öv, ami jógatégla és heveder helyett bevethető. Ezért azoknak is érdemes belekóstolni egy-egy órába, akik eddig még próbálták ki magukat benne.

Összegyűjtöttünk néhány szuper órát a hétről, amin teljesen ingyen is részt vehetsz, becsatlakozva a Facebookon - de lehetőségeidhez mérten akár támogathatod is egy-egy óra árával az oktatókat.

Gerincjóga: hétfőn és szerdán 18 órakor

Nagy Oxána jógaoktató gerincjógaórákkal jelentkezik élőben a Facebookon hétfőnként és szerdánként 18 órától 19 óra 30 percig. A gerincjóga segíthet a hátizmok erősítésében, a tartás javításában, ami a home office-ban dolgozóknak és az íróasztalnál ülőknek is különösen fontos lehet.

Az élő videók a Facebook-eseményen belül lesznek elérhetők, de utólag is visszanézhetők. A Revive Jóga oktatója emellett egyébként kedden és csütörtökön hathajóga-órát is tart, amelybe szintén online, élőben becsatlakozhat bárki.

Yin jóga: hétfőn 19 órakor

Van az úgy, hogy az ember nem intenzív edzésre, izzadásra és fizikai kifáradásra vágyik, hanem inkább a lelki-szellemi harmónia és a meditáció hiányzik a napjaiból. A mentális egészség és a kiegyensúlyozottság megőrzésében is segíthet a yin jóga, amelyet többek között a dunakeszi Harmónia Központ órarendjében is megtalálsz.

Földes-Melicher jógaoktató élő óráját a stúdió Facebook-oldalán teszik közzé. Emellett itt is érdemes átnézni a teljes heti órarendet, hiszen hathajóga-órába, emellett alakformáló edzésekbe is becsatlakozhat az ember, kedden délelőttönként pedig jógapercek mozgathatnak át ebéd előtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Iyengar jóga: kedden 19 órakor

Az indiai Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar jógamester tanítására épülő irányzatban megjelennek a hatha jógából is ismert ászanák, a mozdulatok precíz, aprólékos kivitelezésén és az egyéni fejlődésen van a hangsúly.

Az AJNA Jóga- és Mozgásstúdió minden kedden Facebookon közvetít egy 45 perces órát Havas Edina oktató vezetésével, ez a kezdők számára is ideális alkalom mindenki számára ingyenesen végigkövethető - emellett a stúdió további stresszoldó és Iyengar-órákat is tart online bejelentkezéssel.

Hatha jóga: csütörtökön 16 és 19 órakor is

A hatha jóga a legnépszerűbb jógairányzatok egyike, a kezdők számára is javasolt, az ászanák gyakorlásával a testi egészséget és a fizikai, lelki, szellemi egyensúlyt célozza meg.

A DownDog Jógastúdió szervezésében egész hétre elegendő jógaórát találsz, csütörtökön 16 órától 17 óra 20 percig Jambrovics Viktória, 19 órától 20 óra 10 percig Rigó Brigitta vezetésével követhetsz végig egy-egy órát a Facebookon élőben. De a többi lehetőséget is érdemes megnézni: csípőnyitó, flow és kismamajóga is van a stúdió kínálatában.

Slow flow jóga: bármikor

Ha hektikus az időbeosztásod, a Youtube-on bármikor elérhető jógaórák közül is választhatsz: ilyen a Jóga Életmód csatornája is, amelyen ingyenesen elérhető slow flow és vinyásza flow órákkal vezetheted le a napi stresszt, és mozgathatod át magad kíméletesen Gottschall Eszter jógaoktató vezetésével.

Jóga elhúzódó derékfájással

A hát- és derékfájdalomra is gyógyírt jelenthet a jóga néhány gyakorlata, végezd őket minél gyakrabban!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük