Mutasd az arcod!
Elárulja rejtett betegséged
A táskás szemek és a duzzadt ajkak olyan betegségekre utalhatnak, melyeknek nem vagy tudatában. Figyelj a jelekre!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csupán a hangulatodat lehet leolvasni az arcodról, hanem az egészségi állapotodat is. Külön tudományág, a patofiziognómia foglalkozik az arcon látható jelek értelmezésével, melynek alapján megmondható, hogy milyen belső problémáid vannak. Csak egy tükör kell hozzá, és számos egészségügyi probléma okát te is megfejtheted.

Karikás szemek - anyagcserezavar

Az apró változásokra is reagál az az érzékeny, finom bőr, ami a szemed körül található. Az anyagcsere zavarát jelzik a sötét karikák, ami miatt érdemes elmenned egy koleszterinszint-mérésre. Persze, ha nem vagy kipihent, akkor csak a fáradtság az elszíneződés okozója, amit egy jó alvással könnyen orvosolhatsz.

A karikák másik oka lehet, hogy nem iszol elég folyadékot. Gondolj utána, hogy naponta mennyi vizet fogyasztasz, és a sóbevitelt se hagyd figyelmen kívül. A sok só elvonja a folyadékot a szervezetedtől, ezért könnyen lehet, hogy megiszod a napi ajánlott mennyiséget - minimum két litert -, de nem hasznosítod azt.

Táskás szemek - vesebaj

A veséddel lehetnek gondok, ha a szem körüli területed vizenyőssé válik, felpüffed. Amennyiben ezt a tünetet tapasztalod, érdemes utánagondolnod, hogy az elmúlt két hétben átestél-e valamilyen fertőzésen. Lehet, hogy torokgyulladás volt, de veseproblémákat is jelezhet a szervezetedben.

Ez utóbbi betegség a korai stádiumban nem feltétlenül jár együtt a vizelet elszíneződésével vagy megcsappanásával. Lehet, hogy a duzzadt szem az egyedüli jele a vízháztartásod felborulásának.

Elszíneződött arc - szív- vagy májbetegség

Az egész tested bőrszínéhez képest kell megítélned, hogy természetes-e az arcod árnyalata. Ahogy a normális állapothoz képest eltérést tapasztalsz, érdemes nagyobb figyelmet fordítanod az egészségedre.

A menstruációd időszaka alatt nem meglepő, ha az első két napban fehérebb vagy a megszokottnál, de, ha máskor veszel észre ok nélküli sápadtságot, az problémát jelenthet. Vérszegénység is okozhatja, de szív- vagy érrendszeri betegségről is tanúskodhat.

Az egész arcé, de csak a foltokban való, sárgás elszíneződés is komoly betegség miatt alakulhat ki, aminek érdemes sürgősen utánajárnod. A máj működésének zavara okozhatja, ami gyulladástól vagy akár egy gyógyszer miatti telítettségtől is kialakulhat. Jobb esetben csak az új parfümödre reagál így a bőröd.

Ráncos fülcimpa - vitaminhiány

A húsos, vastag fülcimpa az optimális vér- és nedvképződést jelzi. Ezeket a folyamatokat könnyen felborítja a stressz, ezért úgy tartják, hogy az aktuális lelkiállapotot is mutatja ez a testrész. Az ásványi anyagok, vitaminok hiányát jelzi, ha vékony a fülcimpád.

Ilyenkor érdemes egy listát írnod azokról az ételekről, melyeket egy hét alatt fogyasztasz, és ez alapján kikövetkeztetned, hogy mit nélkülözöl. Egy átlós ránc a fülcimpán szívkoszorúér-megbetegedést jelez - érdemes orvoshoz fordulnod, ha más tünet is megerősíti a gyanút. Abban az esetben, ha évekig nehéz, lógó fülbevalókat hordtál, természetesen csak ennek a divathóbortnak köszönhető az elváltozás.

Szokatlan ajkak

A száj a szexualitás, a szenvedély, az egészség jelképe évszázadok óta. Az arcodon ez a terület sokféle betegség jelzője. A felső ajak a tested felső részén jelentkező problémákat mutatja meg, az alsó ajak pedig a köldök alatti területet jelképezi. A cserepes száj oka a folyadékhiány. Abban az esetben, ha a probléma állandó, testen belüli gyulladásra is utalhat.

A megszokott szájformától eltérő, duzzadtabb felső ajak a szervezet elsavasodását jelzi. Ezt méregtelenítéssel és életmód-változtatással tudod teljesen megszüntetni. A szájtól az orr irányába futó ráncok a vérellátás zavarát mutatják, ami lehet, hogy a gyomorban vagy a szívben jelentkezik.

Az alsó ajak megnagyobbodása a húgyhólyag, a vese vagy a vastagbél gyulladását jelzi. Ilyen esetben a szervek körüli területnél a test is érzékeny. A máj problémáját mutatja, ha az ajak széle felduzzad.

OLVASD EL EZT IS!

nyelv1
  • betegség
  • fertőzés

Mutasd a nyelved!

Ezt is szeretjük