Égeti a kalóriát, erősíti az izmokat: 8 hatékony kézi súlyzós gyakorlat otthonra

A kézi súlyzós edzésekkel hatékonyan lehet égetni a kalóriákat és erősíteni az izomzatot.

GettyImages-1128408903

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egykezes súlyzók a legtöbb nagyobb boltban fellehető sporteszközök, könnyen, jó árban beszerezhetőek, így sokan választják ezeket az otthoni edzésekre.

Nagy előnyük, hogy nehéz velük csalni, mert egykezes súlyzók esetén a test mindkét oldalának egyénileg kell dolgoznia, egyenletesen erősödnek meg. Saját testsúlyos edzéseknél akarva-akaratlan megtörténhet, hogy az erősebbik oldalt jobban terheli az ember.

A súlyzós edzések előnyei

A kézi súlyzós edzések számos előnnyel bírnak. Már magának a súlyoknak a tartása is erőkifejtéssel jár, megdolgoztatják a mélyebb, stabilizáló izmokat is. De nemcsak az izmokat, hanem a csontozatot, sőt a vérereket is erősíti, emellett felpörgeti az anyagcserét. Ahogy épülnek az izmok, úgy gyorsul a metabolizmus, ez a hatás pedig az edzések utáni 72 órában is fennáll, ezt hívják utóégetésnek, amikor a szervezet nyugalmi állapotban is pluszkalóriákat éget el. A bőr alatti zsírszövetek mellett a zsigeri zsírok arányát is csökkenti. Ettől függetlenül komoly sérüléseket lehet szerezni súlyzós edzések közben, hogyha valaki nem megfelelő testtartással végzi a gyakorlatokat. A húzódások elkerülése érdekében mindenképpen érdemes előtte bemelegíteni, utána pedig lenyújtani. Az alább látható mozdulatsorokkal az egész testet átmozgathatod, kezdők 3 kilós, haladók 5-10 kilós súlyokkal végezzék őket - de az ideális súlyzó méretéről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük