Ez a 8 leghatásosabb jógapóz, ha fogyni akarsz: feszesítik és formálják az alakot

A jógázás erősíti a testet, és gyönyörűen formálja az alakot.

GettyImages-532043548

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jógázás izometrikus, illetve lassan végzendő gyakorlatokból áll, melyeknek lényege a befelé fókuszálás, sokan meditáció gyanánt szokták végezni őket. De nemcsak a szellemet frissíti fel ez az edzés, hanem erősít is.

A több ezer éves mozdulatsorok hatékonysága az izommunka mellett a helyes testtartástól és a megfelelő légzéstől is függenek. Mindig mélyen kell az orron beszívni, és lassan a szájon kifújni a levegőt, közben feszíteni és ernyeszteni az izmokat.

Erősítő jógázás

Akik kevésbé aktív életet élnek, ülőmunkát végeznek, azok különböző mozgásszervi fájdalmaktól szenvedhetnek a mindennapokban, melyek nagy része épp a mozgáshiányban gyökeredzik. A jógázással még a mélyizmokat is át lehet mozgatni, hatékonyan edzi a törzsizmot, javítja a tartást és az állóképességet, segítségével a fájdalom is enyhíthető. Félórányi edzéssel nagyjából 180 kalória égethető el, de közben növeli az izomtömeget, hatékonyan formálja és feszesíti a testet. Alább látható pár erősítő jógapóz, amit érdemes kipróbálni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük