Felerősítik a gyulladást: 10 hétköznapi étel, amit kerülj betegség esetén
Néhány táplálék bizonyítottan fokozza a krónikus fájdalmat, ezért jobb kerülni őket, ha fennáll a baj.
Egy-egy betegség során a napokig, hetekig vagy akár hónapokig fennálló, krónikus fájdalom az élet minden területére kihat. Sokan ezt fájdalomcsillapító pirulákkal próbálják orvosolni, ami viszont csak a tüneteket enyhíti, valódi megkönnyebbülést nem hoz.
Számos kutatás foglalkozott már azzal, hogy a diétával mennyire lehet csökkenteni a krónikus fájdalmakat, a tanulmányok pedig sorra beszámolnak arról, hogy egyes élelmiszerek képesek tovább erősíteni a gyulladásos eredetű fájdalmat.
Fájdalmat fokozó élelmiszerek
A gyulladás egyfajta immunválasz a szervezetet ért sérülésre vagy fertőzésre, ha viszont az nem képes hatástalanítani a problémát kiváltó okot, a folyamat krónikussá válhat. Mivel az immunsejtek 70%-a az emésztőrendszerben található, az étkezés közvetlen hatással van a gyulladásos reakció közvetítésére.
A következő tíz étel és ital bizonyítottan növeli a fájdalomérzetet a testben ilyen eredetű betegségek esetén. Mivel akad köztük olyan is, ami egészséges, akinél nem áll fenn a probléma, többségükről szükségtelen lemondania.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- emésztés
- anyagcsere
Puffadás és gombóc a torokban: meddig normális az orvosok szerint?
- gyógyszer
- megelőzés