Felerősítik a gyulladást: 10 hétköznapi étel, amit kerülj betegség esetén
Néhány táplálék bizonyítottan fokozza a krónikus fájdalmat, ezért jobb kerülni őket, ha fennáll a baj.

reggeli-brios-kave-croissant
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy-egy betegség során a napokig, hetekig vagy akár hónapokig fennálló, krónikus fájdalom az élet minden területére kihat. Sokan ezt fájdalomcsillapító pirulákkal próbálják orvosolni, ami viszont csak a tüneteket enyhíti, valódi megkönnyebbülést nem hoz.

Számos kutatás foglalkozott már azzal, hogy a diétával mennyire lehet csökkenteni a krónikus fájdalmakat, a tanulmányok pedig sorra beszámolnak arról, hogy egyes élelmiszerek képesek tovább erősíteni a gyulladásos eredetű fájdalmat.

Fájdalmat fokozó élelmiszerek

A gyulladás egyfajta immunválasz a szervezetet ért sérülésre vagy fertőzésre, ha viszont az nem képes hatástalanítani a problémát kiváltó okot, a folyamat krónikussá válhat. Mivel az immunsejtek 70%-a az emésztőrendszerben található, az étkezés közvetlen hatással van a gyulladásos reakció közvetítésére. 

A következő tíz étel és ital bizonyítottan növeli a fájdalomérzetet a testben ilyen eredetű betegségek esetén. Mivel akad köztük olyan is, ami egészséges, akinél nem áll fenn a probléma, többségükről szükségtelen lemondania.

Ezt is szeretjük