A reggeli fontos, amit az egészséged érdekében nagyon nem ajánlott kihagyni. Mivel a nap egészét befolyásolja a reggel kapott energialöket, az asztalra kerülő ételt is okosan kell megválasztani.
Egy egészséges reggeli lassan, hosszútávon emeli a vércukrot stabil szintre, serkenti az emésztést, feltölti a szervezetet hasznos tápanyagokkal, és hosszú ideig eltelíti a gyomrot. Erre viszont nem minden reggeli finomság alkalmas.
Egészségtelen reggelik
A legrosszabb reggelik közös jellemzője, hogy bővelkednek cukorban, lisztben, zsírban, melyek nemcsak egyenes úton vezetnek elhízáshoz, de növelik a gyulladásokat, hozzájárulhatnak az inzulinproblémák kialakulásához, és még a fogzománcot is tönkreteszik.
Bár szerepel olyan a listán, ami nem meglepő, az egészségesnek kikiáltott ételek sem mindig hasznosak. Egyszer-egyszer beleférnek egy sietős reggeli készülődésbe, hosszútávon viszont jobb őket messziről kerülni.

A péksütemény nem tartalmaz szinte semmi igazán hasznos tápanyagot, emellett hirtelen dobja meg a vércukorszintet, így gyakori fogyasztása elhízást és inzulinproblémákat is okozhat.

A fánknál és a süteményeknél ugyanez a helyzet, és további veszélyt jelentenek a transzzsírok is, melyek
bizonyítottan növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Az ízesített gabonapelyhek szintén magas cukortartalmuk miatt nem javasoltak, és még a fogzománcot is tönkreteszik.

Az olajban sütött palacsintát a legtöbben cukros töltelékkel eszik meg, ami miatt rövid ideig emeli meg a vércukorszintet, néhány óra múlva viszont újra fáradtnak érzi magát tőle az ember.

A zabpehely egészséges, de instant változatban nem javasolt: a kis zacskók tele vannak ízesítő adalékanyagokkal és cukorral. A zabkását jobb házilag készíteni, bogyókkal és mézzel ízesítve.

A bagelek és a magos zsemlék kevésbé károsak, ám még így is nagyrészt fehér lisztből készülnek. Az előszeretettel használt ömlesztett sajtkrém pedig tele van nátriummal, ami az érrendszert is terheli.

A müzliszeletek többsége tele van cukorral és hidrogénezett növényi olajokkal, melyek szintén növelik az érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Házi változatban viszont csupa egészség!

Az alacsony zsírtartalmú gyümölcsjoghurtokhoz az íz- és állagjavítás érdekében gyakran nagy mennyiségű cukrot adnak, ezért jobb választás a teljes tejből készült, natúr joghurt vagy túróféle.

A feldolgozott húskészítmények nagy részét nátrium-nitrittel kezelik, tele vannak sóval, tartósítószerrel. Ezek a
vérnyomást is emelik.

A bolti földimogyoróból készült mogyoróvaj sokszor magas cukortartalmú, lektintartalma miatt pedig a
gyulladáscsökkentő diétákban sem ajánlják a táplálkozástudósok.
Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.
Promóció