Több százezren keresik fel évente a gyógyító magyar helyet
Ebben rejlik Bükfürdő ereje
Ha nem jártál ott, itt az ideje, hogy kipróbáld gyógyító hatását! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy beköszöntenek a hűvösebb napok, úgy érezheted te is egyre nagyobb szükségét annak, hogy egy egészségtudatos kényeztetésben részesítsd magad - lehetőleg a jó melegben. Mi sem jobb helyszín erre, mint Bükfürdő, ahol a mesés környezetben a wellnessvilág számos szolgáltatása megtalálható.

Bár még nem kell elővenned a nagykabátot, a nyári ruhák szép lassan a szekrény aljára vándorolnak, és az évszakváltással együtt az immunerősítés is egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban. Ahogyan az étkezésben és az öltözködésben, úgy érdemes a mozgásban és a wellnessprogramokban is új lehetőségeket keresni, amelyek felkészítik a szervezetedet az aktív őszi hónapokra.

Akár egy hosszú hétvégében gondolkodsz, akár egy kiadósabb pihenésre vágysz, Bükfürdő minden igényedet kiszolgálja majd. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a klasszikus gyógyvizes medencék mellett több külső és belső, különböző hőfokú gyógy- és ivóvizes medencével várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Akár még csúszdázhatsz is, hiszen egy háromelemes beltéri élménycsúszdarendszeren ereszkedhetsz le, ahol fény- és színeffektek teszik különlegessé a száguldást. A változatos vízi attrakciókkal, többek között sodrófolyosóval, pezsgőágyakkal és pezsgőmedencékkel akár egy teljes napot kitölthetsz.

Az immunerősítést érdemes szaunázással kezdened. Talán mondanunk sem kell, mennyire hasznos a forró légfürdő a méregtelenítésben, és itt, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum varázslatos szaunavilágában akár a kezdő, akár a gyakorlott szaunázó is megtalálhatja a számára megfelelő hőmérsékletű szaunakabint. Igazi ínyencségek fogadják a szauna szerelmeseit: a merészebbeket a 100°C-os Ördögszauna csábítja, míg azok, akik kevesebb forrósággal is beérik, a Herbál kabin 70°C-os, gyógynövényaromás levegőjében igazán jól fogják érezni magukat.

Ha megpihennél egy ilyen kiadós élményt követően, akkor számos masszázsfajta és wellnesskezelés között válogathatsz. A kezelésekkel akár egy-egy egészségügyi problémára is fókuszálhatsz, de ha csak kényeztető wellnessmasszázsra vágynál, akkor arra is van lehetőség.

A helyi gyógyvizek ereje

Végül essen szó a gyógyvizekről is. Ma már bizonyított, hogy a gyógyvizek nem csak a kialakult mozgásszervi, nőgyógyászati vagy rehabilitációs problémák esetében nyújtanak támogató segítséget, de bizony preventív módszerként is nagyon hatásosak. Bükfürdő pedig kitűnik a gyógyvízzel rendelkező fürdőhelyek közül, hiszen egyedi összetételű gyógyvize nemzetközi összehasonlításban is magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Éppen ezért, érdemes elidőzni - akár kúraszerűen is - a jótékony meleg vízben, hiszen ezzel megtámogathatod szervezeted működését.

Egy ilyen változatos wellnessprogramcsokor mellett Bükfürdőn nem lehet unatkozni. Ha kimozdulnál a fürdőkomplexumból, akkor bérelj biciklit - erre a város két pontján is van lehetőséged -, és a még lágyan melengető napsütésben tekerj egy kört a város körül. A kíváncsibbak madárlesre is indulhatnak, de ha mozogni támad kedved, akkor golfpálya, Kneipp® taposóútvonal, nordic walking-túraútvonalak vagy éppen szabadtéri fitneszpark támogatja mozgásigényedet.

Ezt is szeretjük