Az eredeti Waldorf-saláta receptje
A 19. század végén a Waldorf hotel séfje alkotta ezt a remekművet, készítsd el te is!
Ugyan a salátát meghatározó dió csak jóval később, az 1928-as évben került a salátába, ma már elképzelhetetlen nélküle.
Ha egy kicsit soványnak érzed így a kész salátát, egy kis pirított csirke- vagy pulykamellel feldobhatod, úgy laktatóbb lesz.
Waldorf-saláta
Hozzávalók:
- 2 alma
- 2 szárzeller
- 2 marék dióbél
- 1 fél citrom
- 1 dl tejszín
- 2 dl majonéz
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Ez nem egy bonyolult étel, semmi különöset nem kell vele csinálnod. Egyszerűen hámozd meg az almát, aztán vágd minél apróbb csíkokra. Ha kész vagy, facsard rá a citrom levét. A szárzellert is csíkozd - vagy karikázd - fel, majd keverd az almához. A dióbelet törd durvára, de egészben is hagyhatsz pár szemet, és szórd az almás keverékhez.
Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejszínnel, fűszerezd ízlésednek megfelelően, majd add a zöldségekhez. Fedd le a tálat, tedd a hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára, és utána fogyaszd, úgy sokkal jobban összeérnek az ízek.
Gyors tésztasaláták váratlan helyzetekre
Bármi is történjék, egy tésztasalátát mindig össze tudsz dobni, válogass a legfinomabb változatok között!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- fokhagyma
Gyorsan elkészíthető sajtos roló
- paradicsom
- vega
Isteni, kalóriaszegény ebéd 15 perc alatt
- bazsalikom
- csirkemell