Az eredeti Waldorf-saláta receptje

Ízletes irodai ebéd percek alatt

A 19. század végén a Waldorf hotel séfje alkotta ezt a remekművet, készítsd el te is!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyan a salátát meghatározó dió csak jóval később, az 1928-as évben került a salátába, ma már elképzelhetetlen nélküle.

Ha egy kicsit soványnak érzed így a kész salátát, egy kis pirított csirke- vagy pulykamellel feldobhatod, úgy laktatóbb lesz.

Waldorf-saláta

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 szárzeller
  • 2 marék dióbél
  • 1 fél citrom
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl majonéz
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Ez nem egy bonyolult étel, semmi különöset nem kell vele csinálnod. Egyszerűen hámozd meg az almát, aztán vágd minél apróbb csíkokra. Ha kész vagy, facsard rá a citrom levét. A szárzellert is csíkozd - vagy karikázd - fel, majd keverd az almához. A dióbelet törd durvára, de egészben is hagyhatsz pár szemet, és szórd az almás keverékhez.

Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejszínnel, fűszerezd ízlésednek megfelelően, majd add a zöldségekhez. Fedd le a tálat, tedd a hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára, és utána fogyaszd, úgy sokkal jobban összeérnek az ízek.

Gyors tésztasaláták váratlan helyzetekre

Bármi is történjék, egy tésztasalátát mindig össze tudsz dobni, válogass a legfinomabb változatok között!

Nem hizlal, 20 perc alatt kész van, és nagyon finom

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük