Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
Így marad ropogós az uborka
A tzatziki pikáns ízét sokan szeretik, de hogy marad ropogós az uborka a salátában?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A görög konyha a markáns ízekről ismeretes, a jól elkészített tzatziki sem egy könnyed ízű, ámde frissítő és finom krém.

Egy kis mentával még frissebb és üdébb szószt varázsolhatsz belőle.

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 közepes natúr uborka
  • 2 bögre görög joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi fehérborecet
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanálnyi friss kapor

Elkészítés ideje:

Tíz perc + egy éjjel.

Elkészítés menete:

Tzatzikit készíteni roppant egyszerű feladat. Az uborkát reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálkába, amiben elfér majd a többi hozzávalóval együtt. Ezt a tálat fedd le, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.

A többi hozzávalót dolgozd össze egy másik tálban, és tedd ezt is egy éjszakára a hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, dolgozd össze az uborkát és a masszát, aztán már tálalhatod is. Ilyen egyszerű ez a nagyszerű mártogatós.

A képet a wikipedia oldaláról szedtük.

Szószok a legjobb húsokhoz

A tzatziki is remekül passzol sültek mellé, de mutatunk még pár alternatívát.

Ezt is szeretjük