Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
A tzatziki pikáns ízét sokan szeretik, de hogy marad ropogós az uborka a salátában?
A görög konyha a markáns ízekről ismeretes, a jól elkészített tzatziki sem egy könnyed ízű, ámde frissítő és finom krém.
Egy kis mentával még frissebb és üdébb szószt varázsolhatsz belőle.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1 közepes natúr uborka
- 2 bögre görög joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanálnyi fehérborecet
- 1 csipet só
- 1 evőkanálnyi friss kapor
Elkészítés ideje:
Tíz perc + egy éjjel.
Elkészítés menete:
Tzatzikit készíteni roppant egyszerű feladat. Az uborkát reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálkába, amiben elfér majd a többi hozzávalóval együtt. Ezt a tálat fedd le, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.
A többi hozzávalót dolgozd össze egy másik tálban, és tedd ezt is egy éjszakára a hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, dolgozd össze az uborkát és a masszát, aztán már tálalhatod is. Ilyen egyszerű ez a nagyszerű mártogatós.
A képet a wikipedia oldaláról szedtük.
Szószok a legjobb húsokhoz
A tzatziki is remekül passzol sültek mellé, de mutatunk még pár alternatívát.
7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!

- spenót
- krumpli
Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal

- reggeli
- tészta
Így készül a burek: hagyományos balkáni ropogós tésztaétel

- tészta
- krumpli