Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
Így marad ropogós az uborka
A tzatziki pikáns ízét sokan szeretik, de hogy marad ropogós az uborka a salátában?

- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A görög konyha a markáns ízekről ismeretes, a jól elkészített tzatziki sem egy könnyed ízű, ámde frissítő és finom krém.
Egy kis mentával még frissebb és üdébb szószt varázsolhatsz belőle.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1 közepes natúr uborka
- 2 bögre görög joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanálnyi fehérborecet
- 1 csipet só
- 1 evőkanálnyi friss kapor
Elkészítés ideje:
Tíz perc + egy éjjel.
Elkészítés menete:
Tzatzikit készíteni roppant egyszerű feladat. Az uborkát reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálkába, amiben elfér majd a többi hozzávalóval együtt. Ezt a tálat fedd le, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.
A többi hozzávalót dolgozd össze egy másik tálban, és tedd ezt is egy éjszakára a hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, dolgozd össze az uborkát és a masszát, aztán már tálalhatod is. Ilyen egyszerű ez a nagyszerű mártogatós.
A képet a wikipedia oldaláról szedtük.
Szószok a legjobb húsokhoz
A tzatziki is remekül passzol sültek mellé, de mutatunk még pár alternatívát.
OLVASD EL EZT IS!

- spenót
- krumpli
Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal

- reggeli
- tészta
Így készül a burek: hagyományos balkáni ropogós tésztaétel

- tészta
- krumpli