Így készül a burek: hagyományos balkáni ropogós tésztaétel
A porhanyósra sült tészta alá szinte bármilyen tölteléket készíthetsz, isteni lesz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az étel lehet édes, lehet sós, töltheted bármivel, amit csak megkívánsz, most a túrós változat receptjét mutatjuk meg, de ugyanígy készítheted, amivel jólesik.

Különböző zöldségek, fűszeres húsos raguk, de akár vaníliapuding is kerülhet bele!

Burek

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 60 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg cukor
  • ízlés szerint mazsola, reszelt citromhéj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Mint a legtöbb népszerű étel, ez is borzasztóan egyszerű, persze ha a tésztát is te készítenéd el, az némileg megnehezíti a munkát, de egyszer érdemes kipróbálni.

A réteslapon kívül az összes hozzávalót keverd össze, ízesítsd hangulatod szerint, egy kis vaníliával is feldobhatod, vagy édes helyett sós túrós tölteléket is készíthetsz, kaporral és szalonnapörccel.

Ha kész a töltelék, nincs más dolgod, mint egy tepsit megkenni vékonyan olajjal, majd a réteslapokat egyesével kiteríteni, vékonyan azokat is megkenni olajjal és egy-két evőkanálnyi töltelékkel megtöltve feltekerni - a réteslaptól nagyban függ, hogy mennyi tölteléket tud felvenni, ezt majd látni fogod az elsőnél nagyjából -, majd ha ezzel megvagy, a tepsire tenni.

Amikor mindenkit feltekertél, és a töltelék is elfogyott, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és 30 perc alatt süsd ropogósra az ételt.

Még több finomság, amit otthon is elkészíthetsz

Nem csak az éttermekben ehetsz különleges finomságokat.

Ezt is szeretjük