Görögös rizses hús szőlőlevélbe csomagolva
A töltött szőlőlevél igazi nemzeti eledel Görögországban.
Ha görög büfében jársz, minden bizonnyal szembeötlik egy kupac zöld valami, ami elsőre talán nem a legszimpatikusabb, de ha egyszer megkóstolod, a rabja leszel.
A batyukat alaposan csomagold be, nehogy főzés közben kinyíljanak!
Töltött szőlőlevél
Hozzávalók:
- 50 szőlőlevél
- 25 dkg darált bárányhús
- 25 dkg rizs
- 5 levél menta
- 2 citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 nagy fej hagyma
- só, bors
Elkészítés ideje:
55 perc.
Elkészítés menete:
Ha sikerült beszerezned a szőlőleveleket, a többi már gyerekjáték lesz. Elsőként tedd fel a rizst főni, és amíg készül, fogj neki a többi teendőnek. Kockázd fel a hagymát, és egy kis olajon kezdd el dinsztelni, ha már üveges, zárd el alatta a gázt. A húst sózd és borsozd, add hozzá a petrezselymet és a mentát, majd a hagymát és a közben elkészült rizst is. Idáig nem volt nehéz dolgod, de most jönnek a levelek.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha véletlenül frisset sikerült beszerezned, akkor azt először forró vízben érdemes kifőzni, az üvegessel nem igazán van teendőd. Hajtsd szét a leveleket, és rakj mindegyikbe a húsos keverékből egy kicsit, csak annyit, hogy jól be tudd csomagolni. Ha minden batyuval elkészültél, tedd őket egy lábasba, majd engedj rájuk annyi vizet, hogy bőven ellepje, a vízbe pedig facsard bele a két citrom levét, gyújts alájuk, és körülbelül 40 perc alatt készre főnek.
Őszi ízek
Itt van az ősz, itt van újra - és vele rengeteg ismerős, szezonális finomság is. Hogy mik ezek? Képgalériánkból megtudhatod!
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- fűszeres
Egyben sült fűszeres sertéscomb
- krumpli
- húsételek