A legfinomabb nyári töltött zöldségek: könnyen és gyorsan megvannak

Szinte bármilyen zöldséget megtölthetsz, hússal, hús nélkül is laktatóak, finomak. Íme, a legjobb változatok.

Töltött zöldségek

Ha a melegben a nehéz, zsíros ételek helyett könnyed fogásokra vágysz, készíts töltött zöldséget! Tulajdonképpen bármi lehet az alap, a cukkini, a padlizsán, a paprika, a paradicsom remek választás, de még a hagyma és a gomba is. A tölteléket is kedvedre variálhatod. Ha hússal sütöd, még laktatóbb lesz, de hús nélkül is készítheted rizzsel, kuszkusszal vagy zöldségekkel. A klasszikus töltelékek mellett gondolj a ricottára vagy a túróra is.

A töltött zöldségekkel sok macera sincs. Általában 10-15 perc alatt összeállítod, a többi pedig már a sütő dolga. Feltétlenül dobd fel sajttal, akár többfélét is reszelhetsz rá. Ha nagyon kitennél magadért, szósszal is sütheted. Csupa csábító változatot válogattunk össze, próbáld ki a recepteket szép sorban!

Nem, ez nem a klasszikus, paradicsomszószos töltött paprika! Másként is töltheted a zöldséget, például fűszeres túróval. Baconbe göngyölve pedig minden igényt kielégít. A kaliforniai, a pritamin vagy a kápia paprika is jó választás hozzá. Melegen, hidegen, vacsorára is tökéletes.
Előételként, kerti partira, hidegtálra vagy vacsorára is remek választás a töltött paradicsom. Ha tojást ütsz bele, biztosan nem ér csalódás. A tetejére kerülő vastag sajtréteg különösen vonzóvá teszi.
Ha a padlizsánt darált hússal töltöd, zöldségekkel turbósítod, mindenki elégedetten és teli gyomorral áll fel az asztaltól. Még köret sem kell hozzá. Ráadásul már a látványtól megjön az étvágyad.
A padlizsánhoz hasonlóan cukkiniből is készíthetsz formás zöldségcsónakokat. Ha csirkehússal töltöd meg, kevésbé lesz zsíros, és akár diéta alatt is eheted. Sütőben vagy grillen is megsütheted.
A krumpli mindenhogy jó, főzve, százféleképpen sütve, sőt, töltve is. Még megpucolni sem kell, és a húsos, sajtos, zöldséges változat egyaránt nyerő.
A nagyobb gombafejekbe csak úgy kívánkoznak a különféle töltelékek. Kevés előkészítés után alig van vele munka, és gyorsan meg is sül. A töltött gomba partifalatként is megállja a helyét.
Szereted az édeskés sült hagymát vagy a hagymakarikát? Ha igen, ezt is feltétlenül próbáld ki! A töltött, sült hagyma igazi extra fogás, főleg baconbe tekerve, zöldfűszerekkel megbolondítva.
Akár több zöldséget is tölthetsz és süthetsz együtt, még laktatóbb és izgalmasabb lesz a végeredmény. A hagyma, a paprika és a cukkini együtt nagyon finomak. Az élmény pedig paradicsomszósszal tovább fokozható.

Képek: Getty Images.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük