Pikáns házi tojáslikőr a vendégeknek

Nem lehet elrontani

Ha a vendégeidnek kínálnál valami különlegességet, ami egy kicsit a hangulatot is oldja, ez a megoldás!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A meglehetősen addiktív melengető italt pár perc alatt összedobhatod, de ne várj vele az utolsó pillanatig, mert akkor a legfinomabb, ha pár napig áll a hűtőben.

Mazsolától a tejszínhabig temérdek mindennel feldobhatod, de így magában is remek lesz, aki pedig a legjobban vigyorog, valószínűleg az fogyasztotta a legtöbbet.

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl vodka
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A tejet és a tejszínt mérd ki egy alkalmas lábasba, majd kapard bele a vaníliát is, majd a porcukor felével forrald fel őket, aztán tedd félre hűlni. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket tedd félre, valamihez biztosan jók lesznek az ünnepek idején.

A sárgájákat keverd simára a megmaradt porcukorral, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett adagold hozzá a vaníliás tejet is. Ezután már csak az alkoholok vannak hátra, ha szépen összeállt az egész, válaszd ki a megfelelő üvegeket, töltsd bele a finom nedűt és tedd be a hűtőbe, legalább egy napra.

Forró és finom italok az ünnepre

A tél közepén a nap bármely időszakában jól esik egy bögre finom, forró ital, készítsd el kedvenceidet te is!

Isteni forró italok a hideg hónapokra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

narancslekvar lead
  • gyümölcs
  • narancs

Fűszeres narancslekvár

Ezt is szeretjük