Pikáns házi tojáslikőr a vendégeknek
Ha a vendégeidnek kínálnál valami különlegességet, ami egy kicsit a hangulatot is oldja, ez a megoldás!
A meglehetősen addiktív melengető italt pár perc alatt összedobhatod, de ne várj vele az utolsó pillanatig, mert akkor a legfinomabb, ha pár napig áll a hűtőben.
Mazsolától a tejszínhabig temérdek mindennel feldobhatod, de így magában is remek lesz, aki pedig a legjobban vigyorog, valószínűleg az fogyasztotta a legtöbbet.
Tojáslikőr
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 tojás
- 1 rúd vanília
- 25 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl vodka
- 1 evőkanál rum
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A tejet és a tejszínt mérd ki egy alkalmas lábasba, majd kapard bele a vaníliát is, majd a porcukor felével forrald fel őket, aztán tedd félre hűlni. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket tedd félre, valamihez biztosan jók lesznek az ünnepek idején.
A sárgájákat keverd simára a megmaradt porcukorral, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett adagold hozzá a vaníliás tejet is. Ezután már csak az alkoholok vannak hátra, ha szépen összeállt az egész, válaszd ki a megfelelő üvegeket, töltsd bele a finom nedűt és tedd be a hűtőbe, legalább egy napra.
Forró és finom italok az ünnepre
A tél közepén a nap bármely időszakában jól esik egy bögre finom, forró ital, készítsd el kedvenceidet te is!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- tej
Vaníliás-mazsolás madártej
- gyümölcs
- narancs
Fűszeres narancslekvár
- méz
- gesztenye