A szervezetednek a tél folyamán elpazarolt tartalékokat valahonnan pótolni kell, ehhez pedig az egyik legjobb természetes forrás a temérdek zöldség, ami mostanában terem. A spárga, karalábé, sárgarépa, snidling, újkrumpli, különböző zöldsaláták és persze az isteni fűszernövények, mint a bazsalikom, a petrezselyem vagy épp a snidling kiváló vitamin- és ásványianyag-források, amik levesben fogyasztva is táplálják a szervezetet, ráadásul finomak is.

Brokkolikrémleves
A krémlevesek bármelyik évszakban jólesnek, a brokkoliból készült változat pedig egyszerűen isteni, és minden diétázó vagy diétázni vágyó ember recepttárában ott kell lennie. Hiszen laktató, tele van fontos ásványi anyagokkal, és pofonegyszerű elkészíteni. A friss és üde darabokra még pár hetet ugyan várni kell, de a most is kapható bolti darabokból is finom lesz a levesed. Így készítsd!

Zöldséges gombaleves
A gomba fehérjében gazdag alapanyag, amit sok-sok friss zöldséggel együtt főzve egy igazán gazdag, ízletes és laktató levest kapsz, ami ráadásul nagyon alacsony kalóriatartalommal bír, így nyugodtan beépítheted a diétádba. Az ellenállhatatlan hazai változat receptjét itt találod.

Kelkáposztaleves
A korai éveiben az ember általában messziről elkerüli a kelkáposztát, legfeljebb akkor találkozik vele, amikor nagyon muszáj, de azért akkor sem feltétlenül fogyasztja szívesen. Aztán az évek múlásával mindenki rájön, hogy ebből a zöldségből isteni finom ételek készíthetőek, például egy tányérnyi forró, zöldségekkel jól megpakolt, majdhogynem nullkalóriás leves is. Így készül a fehérkáposztás változat, de a kelből is ugyanígy varázsolhatsz finom ebédet.

Karalábéleves
A tavasz a karalábé szezonja is egyben. Az igazán csak levesekben használt zöldség nagyon hasznos táplálék, a belőle készült kicsit édeskés leves pedig egyszerű, de nagyszerű étel. Gombával és persze sok zöldséggel együtt főzve a legjobb, de bátran kísérletezhetsz más belevalókkal is, a karalábé íze jól működik sok mindennel, a kilókat pedig inkább fogyasztja, mint növelné. Ezzel a recepttel biztosan jól sikerül majd.

Paradicsomleves
A friss paradicsom szezonja ugyan még arrébb van, de a friss bazsalikom egészen más dimenzióba helyezi az egyébként közkedvelt levest. Szedj a kertben vagy vásárolj a piacon a friss és illatos zöldfűszerből, és ízesítsd vele gazdagon a jellegzetes színű levest. Itt négy változatot is összegyűjtöttünk neked!

Spenótkrémleves
A diétázók és egészségesen élők egyik kedvenc zöld levelű alapanyaga a spenót, ami turmixnak elkészítve épp olyan finom és egészséges, mint főzeléknek vagy például krémlevesnek. Az egyszerűen készíthető fogás néhány szelet parmezán sajttal ízesítve igazi gasztronómiai élmény, amit nem szabad kihagyni. Pár társával együtt itt találod a receptjét.

Zöldségleves
Végül, de nem utolsósorban következzék egy egyszerű és könnyen betartható tanács: jó zöldséglevest úgy tudsz készíteni, ha minél több friss, ropogós és finom alapanyagot főzöl össze. A kész leveshez pedig istenien passzol néhány karikányi újhagyma, próbáld majd ki bátran! Így készítheted el az alapot, a többi már csak rajtad múlik!
Villámgyors vacsorák
Elronthatatlan ételek, amiket a legrohanósabb napon is elkészíthetsz.
25 perc alatt elkészíthető receptek
Nézegess képeket!
Elolvasom