Illatos, omlós szilvás pite

Mindenki megnyalja utána a tíz ujját

Egy szép, gőzölögve illatozó szilvás pitére senki sem tud nemet mondani, próbáld csak ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fahéjas-szilvás pite illatáról jó eséllyel a karácsony ugrik be mindenkinek elsőként, azonban az szerencsére még messze van, a szilvaszezon viszont lassan véget ér, így nem szabad késlekedned, süss gyorsan egy finom pitét!

Ha esetleg úgy érzed, hogy kevés a fahéjas-cukros szilva tölteléknek, dobd fel egy kis vaníliás pudingporral!

Szilvás pite

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

Szerencsére nem lesz nehéz feladatod, először készítsd el a tésztát! Két tojást válassz ketté, a sárgájákat dolgozd össze a cukor harmadával, majd szitáld hozzá a liszt és a sütőpor keverékét és egy csipet sót, végül add hozzájuk a vajat és a tejfölt is. Ha összeállt a massza, felezd el, és nyújtsd ki mindkét felet. Válaszd ki a tepsijeid közül a pitesütésre legalkalmasabbat, helyezz bele sütőpapírt, majd a tészta egyik felét fektesd bele, aztán tedd így félre.

A szilvát mosd át, magozd ki, majd a maradék cukor és némi - fél-egy deciliternél nem kell több - víz társaságában főzd körülbelül 20 percig, a vége felé szórd meg a fahéjjal is. Ha kész vagy ezzel, terítsd szét egyenletesen a tésztalapon a fahéjas-cukros szilvát, majd fedd le a másik tésztalappal. A megmaradt tojást verd habosra, majd kend át vele a süti tetejét, aztán mehet is a kemencébe - sütőbe -, 180 fokon körülbelül fél óra alatt készre sül.

Desszertek szabadság idejére

Ha sok időd van, és szeretsz a sütikkel pepecselni, nézd meg képes cikkünket, ahol kifejezetten ilyen alkalmakra való édességeket gyűjtöttünk össze!

Képeken 7 isteni sütemény, ha van egy kis időd a konyhában

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük