7 isteni sütemény maradékokból

Egyszerűek és finomak

Szinte biztos, hogy valamilyen süti vagy alapanyag maradni fog, hasznosítsd azokat is!

Minden karácsonykor marad valamilyen süteményből vagy alapanyagból felhasználatlan mennyiség, amit kár volna kidobni, helyette inkább gondold és formáld újra, és készíts belőle még több finomságot! A legegyszerűbb megoldásokkal is zseniális édességekre tehetsz így szert, ráadásul alig kell velük dolgoznod, és ezek az édességek jellemzően még jó pár napig elállnak. 

Püspökkenyér

A püspökkenyér a maradékfelhasználás csúcsa, ebbe a süteménybe egyszerűen mindent beleapplikálhatsz, ami csak a karácsonyi sütés-főzésből megmaradt, az aszalt gyümölcsöket, a piskótamaradékot, a csokikat, a tojásfehérjét, szóval tényleg szinte mindent. Az ajándéknak is adható édesség kész főnyeremény, nem csak ebből a szempontból. Itt egy maradékokra specializált változat, próbáld ki!

Somlói galuska

Az egyik legjobb dolog, ami a maradék piskótával történhet, ha somlói galuskát készítesz belőle. Ha már kész az alap, jöhetnek a többiek, a csokoládés öntet, a rum, a mazsola, a dió és társaik, hogy aztán az egész család élvezhesse ezt a hagyományos kalóriabombát, most már úgyis mindegy alapon. Itt az elronthatatlan recept hozzá!

Habcsók

Temérdek olyan sütemény van, ahol a tojásból csak a sárgájára van szükség, vagy legalábbis több sárgájára, mint fehérjére. A megmaradt alapanyag a gyakorló háziasszonyok állandó problémája, amire remek megoldást nyújt a pusztán fehérjéből és némi cukorból álló habcsók, ami akár karácsonyfadísznek is jó, bár ehhez már késő. A hagyományos fehér megoldást színesre is cserélheted ételszínezék vagy kakaó segítségével. A klasszikus receptet itt találod.

Kókuszgolyó

Karácsony után rögtön a nyakunkon a szilveszter, a kettő közti idő pedig jellemzően vendégségekkel telik - biztosan népszerű leszel egy adag frissen készült kókuszgolyóval. Ezt az édességet készítheted maradék kekszből vagy maradék piskótából, mind a két változat népszerű és finom. Bolondítsd meg rumos meggyel, vagy rejts a közepébe diót, mogyorót, hogy az se vesszen kárba, és mehet is a tálra. Ezzel a recepttel biztosan finom lesz!

Máglyarakás

Ez az édesség is igazi olvasztótégely, ami maradt, az mehet is bele, ha van a hűtőben felesleges tojásfehérje, ehhez jó lesz, ha maradt a bejgliből vagy a kalácsból, készíts belőle máglyarakást! A számos módon variálható desszert pompás második fogás lehet például egy laktató halászlé után. Itt egy recept hozzá, variáld kedvedre!

Mignon

A jellegzetes, cukormázzal borított desszert is igazi maradéktemető, a többi sütiből ki- vagy megmaradt piskóta igazán jó helyen lesz a színes máz alatt, főleg, ha a végeredményt még fel is dobod valamivel. Az egyszerű, mégis látványos és finom sütit könnyedén elkészítheted ez alapján a recept alapján.

Sajttorták

A mindenki által kedvelt krémes desszertet sütés nélkül is előállíthatod, az alapját pedig elkészítheted keksz- vagy piskótamaradékból. Igazán finom lesz, főleg akkor, ha a tetejére valamilyen gyümölcslekvárt teszel. Itt találsz hozzá egy egyszerű receptet.

A legfinomabb desszertek vaníliás krémmel

A messziről felismerhető színű és illatú krémnek nem lehet ellenállni, használd minél többször!

Vaníliás édességek: 7 illatos finomság képpel és recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük