Sajtos grízgaluska

A legfinomabb levesbetét

Egy leveshez szorosan hozzátartozik a levesbetét. Lépj túl a cérnametélt-eperlevél-lúdgége hármason, főzz grízgaluskát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grízgombóc önmagában is zseniális kiegészítője egy finom levesnek, de ha még megtoltod egy kis sajttal, egyszerűen nem is lehet elképzelni jobbat, ráadásul bőven elkészülsz vele, amíg fő a leves.

Az ementáli nem kötelező elem, de mindenképp valamilyen markáns ízű sajttal készítsd, úgy az igazi. Sok nem kell belőle, hiszen nem az a cél, hogy ez legyen a meghatározó íz, csak az, hogy néha lehessen érezni: ez nem teljesen a megszokott levesbetét.

Sajtos grízgaluska

Hozzávalók:

  • 20 dkg gríz
  • 5 dkg reszelt ementáli
  • 3 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fél teáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre. Ha ez megvan, akkor a tojásokat válaszd szét, a sárgájákat verd fel, keverd el a vajjal, a sóval, a sütőporral, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal, majd adagold hozzá a grízt fokozatosan - ha már kezd összeállni formálható, de nem túl lágy masszává, akkor jó.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Egy lábasban forralj enyhén sós vizet, majd szaggasd bele a nyers grízgaluskákat, ehhez a legcélszerűbb egy evőkanalat használnod, azzal jól tudod formázni. Miután a grízgaluskák elkészültek, szedd ki és a leves mellé tálald fel őket.

Finom levesek - finom levesbetétekkel

Télvíz idején bármikor jól jön egy csésze forró leves, és még a legegyszerűbbet is feldobja egy jól sikerült levesbetét.

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a házi röszti

Ezt is szeretjük