Így készül a házi röszti
Kívül ropog, belül puha
A millió névvel megáldott, önmagában és köretként is zseniális ételt egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A röszti az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet: ropogós, ízletes, és a legtöbb étel mellé kiválóan illik, vagy valamilyen mártással kínálva akár rágcsálnivalóként is megállja a helyét.

Variáld kedvedre: egy kis parmezánban megforgatva, vagy némi lágyabb sajtot a masszába keverve könnyen feldobhatod ezt a finomságot.

Röszti

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár szál petrezselyem
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, majd tedd fel főni egy csipet só társaságában, de ne teljesen puhára, hogy még le tudd majd reszelni. Ha megfőttek, vedd ki őket a vízből és várd meg, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlnek. Ezután egy tálba reszeld le őket, üsd hozzájuk a két tojást, törd mellé a fokhagymát, szórd meg petrezselyemmel, majd őrölj bele némi borsot, és sózd meg ízlésed szerint.

Ha mindez megvan, fogj egy serpenyőt, ne ereszd el, önts bele annyi olajat, hogy a kis nyers tócsnikat félig ellepje, forrósítsd fel, és süsd készre az ételt. Sütőben is elkészítheted, ebben az esetben a masszát egyben terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokon süsd ropogósra.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Ízletes sültek ünnepekre, hétköznapokra

Az már fix, hogy röszti lesz a köret, de mi legyen mellé? Válassz egy ínycsiklandó sültet képgalériánkból, és készítsd el!

OLVASD EL EZT IS!

rud lead
  • tészta
  • liszt

Szalvétagombóc

knedli kicsi
  • tészta
  • kelt tészta

Így készül a knédli

Ezt is szeretjük