Sajtos grízgaluska
A legfinomabb levesbetét
Egy leveshez szorosan hozzátartozik a levesbetét. Lépj túl a cérnametélt-eperlevél-lúdgége hármason, főzz grízgaluskát!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grízgombóc önmagában is zseniális kiegészítője egy finom levesnek, de ha még megtoltod egy kis sajttal, egyszerűen nem is lehet elképzelni jobbat, ráadásul bőven elkészülsz vele, amíg fő a leves.

Az ementáli nem kötelező elem, de mindenképp valamilyen markáns ízű sajttal készítsd, úgy az igazi. Sok nem kell belőle, hiszen nem az a cél, hogy ez legyen a meghatározó íz, csak az, hogy néha lehessen érezni: ez nem teljesen a megszokott levesbetét.

Sajtos grízgaluska

Hozzávalók:

  • 20 dkg gríz
  • 5 dkg reszelt ementáli
  • 3 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fél teáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre. Ha ez megvan, akkor a tojásokat válaszd szét, a sárgájákat verd fel, keverd el a vajjal, a sóval, a sütőporral, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal, majd adagold hozzá a grízt fokozatosan - ha már kezd összeállni formálható, de nem túl lágy masszává, akkor jó.

Egy lábasban forralj enyhén sós vizet, majd szaggasd bele a nyers grízgaluskákat, ehhez a legcélszerűbb egy evőkanalat használnod, azzal jól tudod formázni. Miután a grízgaluskák elkészültek, szedd ki és a leves mellé tálald fel őket.

Finom levesek - finom levesbetétekkel

Télvíz idején bármikor jól jön egy csésze forró leves, és még a legegyszerűbbet is feldobja egy jól sikerült levesbetét.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a házi röszti

Ezt is szeretjük