Sajtos grízgaluska
Egy leveshez szorosan hozzátartozik a levesbetét. Lépj túl a cérnametélt-eperlevél-lúdgége hármason, főzz grízgaluskát!
A grízgombóc önmagában is zseniális kiegészítője egy finom levesnek, de ha még megtoltod egy kis sajttal, egyszerűen nem is lehet elképzelni jobbat, ráadásul bőven elkészülsz vele, amíg fő a leves.


Az ementáli nem kötelező elem, de mindenképp valamilyen markáns ízű sajttal készítsd, úgy az igazi. Sok nem kell belőle, hiszen nem az a cél, hogy ez legyen a meghatározó íz, csak az, hogy néha lehessen érezni: ez nem teljesen a megszokott levesbetét.
Sajtos grízgaluska
Hozzávalók:
- 20 dkg gríz
- 5 dkg reszelt ementáli
- 3 tojás
- 2 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fél teáskanálnyi sütőpor
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre. Ha ez megvan, akkor a tojásokat válaszd szét, a sárgájákat verd fel, keverd el a vajjal, a sóval, a sütőporral, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal, majd adagold hozzá a grízt fokozatosan - ha már kezd összeállni formálható, de nem túl lágy masszává, akkor jó.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Egy lábasban forralj enyhén sós vizet, majd szaggasd bele a nyers grízgaluskákat, ehhez a legcélszerűbb egy evőkanalat használnod, azzal jól tudod formázni. Miután a grízgaluskák elkészültek, szedd ki és a leves mellé tálald fel őket.
Finom levesek - finom levesbetétekkel
Télvíz idején bármikor jól jön egy csésze forró leves, és még a legegyszerűbbet is feldobja egy jól sikerült levesbetét.
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Így készül a házi röszti

- tojás
- tészta
Így lesz tökéletes a tojásos nokedli

- hagyomány
- leves