8 nagyon finom, ropogós tócsni receptje: készítsd hagymásan, kefirrel vagy sajttal a tésztájában
A krumplis lepénykéket, vagyis a tócsnit kedved szerint variálhatod: tehetsz bele zöldséget, kefirt, sajtot vagy bármit, amit épp találsz a hűtőben.
Ahány tájegység, sőt, ahány család, annyi kedvenc tócsnirecept létezik. Zalában kefirt tesznek a tésztájába, ettől lesz enyhén savanykás. Az osztrákok is ismernek hasonló ételt, csak ők rösztinek nevezik.
A tócsni alapja általában reszelt krumpli, de mellette helyet kaphat reszelt répa, karfiol, cukkini. Vannak, akik a krumplit ki is hagyják belőle, és csak zöldségekből készítik a kis lepényeket. Krumpli helyett használj bátran édesburgonyát, így más karakterű, de ugyanolyan finom ételt kapsz. Egy kis reszelt sajt a tésztájába is jöhet.
Ropogós tócsnik
Hagyományosan olajban szokták a tócsnit sütni, de ehhez nem szükséges, hogy tocsogjon: elég lehet, ha egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikensz zsiradékkal. Ha jobban szeretnéd, készítheted sütőben is, így még kevesebb olaj kell hozzá. Tálalhatod szaftos húsok, pörköltek mellé, de magában, reszelt sajttal, tejföllel vagy mártogatóssal, friss zöldségekkel is teljes értékű vacsora.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- krumplipüré
A 8 legfinomabb krumplis köret: sajtos, töltött, bevagdosott is van közte
- édesburgonya
- édesburgonya-krémleves