Fokhagymás, répás tócsni: ropogósan, sütőben sütve, mártogatóssal
A krumpli egy részét helyettesítheted sárgarépával, így a tócsni izgalmasabb lesz, és kevésbé hizlal.

repas-tocsni
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tócsni rendkívül változatos lehet, sárgarépával is érdemes kipróbálni. Finomabbak lesznek a lepénykék, ha sajttal gazdagítod. A zöldséges tócsni húsos ételek köreteként vagy magában, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egyaránt nagyon finom. Mivel sütőben sül, nem szív magába felesleges zsiradékot. Ha a glutént kerülöd, kukoricalisztet használj. 

Fokhagymás, répás tócsni

Hozzávalók:

A tócsnihoz

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A mártogatóshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tócsnihoz a sárgarépát és a krumplit hámozd meg, reszeld le. Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, majd hagyd állni 10 percig. Ezután öntsd le a levet, keverd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, végül fokozatosan adagold bele a lisztet. Lehet, hogy kicsit többre vagy kevesebbre lesz szükség. Viszonylag sűrű masszát kell kapnod.

A répás keverékből egy evőkanállal készíts kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb. Kicsit lapítsd el, és 180 fokon süsd 20-25 percig, attól függően, mennyire szereted ropogósan.
 

A mártogatóshoz a tejfölt alaposan keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, és a hűtőben pihentesd legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek. Ha szeretnéd, zöldfűszerekkel még feldobhatod. 
Ha más zöldségből is készítenél tócsnit, próbáld ki az édesburgonyás változatot! 

Ezt is szeretjük