Ropogósra sült, fűszeres édesburgonya-tócsni: köret és önálló fogás is lehet

Kóstold meg a tócsnit krumpli helyett édesburgonyával készítve! Ropogós, isteni, főleg joghurtos mártogatóssal.

Édesburgonya-tócsni receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édesburgonyának magas a rost- és fehérjetartalma, alacsony a glikémiás indexe, így hosszabb ideig tartó teltségérzést biztosít. Egyre többen fedezik fel és készítenek belőle jobbnál jobb ételeket. Tócsninak is tökéletes alapja lehet. A masszába kerülő liszt mennyisége függ a tojások méretétől és az édesburgonya nedvességtartalmától.

Édesburgonya-tócsni

Hozzávalók

  • 50 dkg édesburgonya
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 db tojás
  • 0.5 bögre liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat pucold meg, és reszeld egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá a felaprított hagymát, a tojást, ízlés szerint sót, borsot, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd össze, ha túl lágy a massza, szórj még hozzá lisztet.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és az édesburgonyás masszából formázz kis kupacokat egy evőkanál segítségével, majd egyengesd el. Süsd meg a tócsni mindkét oldalát, és papírtörlőre szedve csepegtesd le. 
Az édesburgonyát akár meg is tölthetedfűszeres raguval étvágygerjesztő, laktató fogás. 

Ezt is szeretjük