Isteni cukkinitócsni rizsliszttel készítve: gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják
Főfogásnak és köretnek is nagyszerűen beválik a cukkinitócsni, rizsliszttel keverve pedig a gluténérzékenyek is nyugodtan ehetik.

cukkinitocsni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gluténérzékenyek nagy barátja a rizsliszt: semleges íze miatt szinte bármilyen ételben kiváltható vele a búzából készült változat, ráadásul a család többi tagja sem fog miatta panaszkodni, hiszen nem is érezni a különbséget. A cukkinitócsni egyformán jól működik magában, zöldségekkel és mártogatóssal, vagy valamilyen szaftos húsétel mellé köretként. Ha tapadásmentes serpenyőben sütöd, kevés olaj is elég lesz hozzá, így a gyomrot sem terheli meg.

Gluténmentes cukkinitócsni receptje

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott teáskanál
  • bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • gluténmentes zsemlemorzsa (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkiniket folyóvíz alatt mosd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, és hagyd állni legalább 10 percig. Ha már eleget pihent, a kezed segítségével csavard ki belőle a nedvességet. Adagold hozzá kanalanként a lisztet, a tojásokat, nyomd bele a fokhagymát, borsozd meg, és kézzel alaposan gyúrd össze az egészet.
Amennyiben túl lágy a massza, gluténmentes zsemlemorzsát is szórj hozzá. Formálj belőle lepényeket, és tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat süsd aranyszínűre.
Hasonlóan finom ropogós zöldséges tócsnit készíthetsz répából is.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük