Sajttal töltött tócsni jó fokhagymásan: tejföllel a tetején az igazi
Ilyen a tócsni extra változatban! Töltve még laktatóbb, ráadásul többféle sajt is kerülhet bele.

A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni gyakran köretként kerül az asztalra. Ha csavarsz a megszokott recepten egy kicsit, olyan izgalmassá teheted, hogy főételként is bevetheted. Minél többféle sajtot teszel hozzá, annál izgalmasabb lesz a végeredmény.
Sajttal töltött tócsni
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 70 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A töltelékhez
- 15 dkg ricotta
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál tejföl
- zöldfűszer
A tetejére
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A töltelékhez a ricottát, a reszelt sajtot és a krémsajtot keverd össze egy tálban, lazítsd a masszát egy-két evőkanál tejföllel, és dobj hozzá ízlés szerint zöldfűszert. A krumplit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Dolgozd hozzá a lisztet és a tojásokat.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és szedj bele tenyérnyi nagyságú masszát. Arra kanalazz a sajtos töltelékből, majd fedd be a krumplis keverékkel. Süsd a tócsni mindkét oldalát szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, és azzal kínáld a töltött tócsnikat.
A dödölle is fantasztikus fogás krumpliból, ráadásul olcsó, laktató és kiadós.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept