Sajttal töltött tócsni jó fokhagymásan: tejföllel a tetején az igazi
Ilyen a tócsni extra változatban! Töltve még laktatóbb, ráadásul többféle sajt is kerülhet bele.

toltott-tocsni
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni gyakran köretként kerül az asztalra. Ha csavarsz a megszokott recepten egy kicsit, olyan izgalmassá teheted, hogy főételként is bevetheted. Minél többféle sajtot teszel hozzá, annál izgalmasabb lesz a végeredmény. 

Sajttal töltött tócsni

Hozzávalók:

A tócsnihoz

  • 70 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A töltelékhez

  • 15 dkg ricotta
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • zöldfűszer

A tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a ricottát, a reszelt sajtot és a krémsajtot keverd össze egy tálban, lazítsd a masszát egy-két evőkanál tejföllel, és dobj hozzá ízlés szerint zöldfűszert. A krumplit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Dolgozd hozzá a lisztet és a tojásokat.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és szedj bele tenyérnyi nagyságú masszát. Arra kanalazz a sajtos töltelékből, majd fedd be a krumplis keverékkel. Süsd a tócsni mindkét oldalát szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, és azzal kínáld a töltött tócsnikat. 
A dödölle is fantasztikus fogás krumpliból, ráadásul olcsó, laktató és kiadós. 

Ezt is szeretjük