Tepsiben sült, fűszeres karfioltócsni: nem szívja magát tele olajjal
A gyorsan összeállítható, aranybarnára sült karfioltócsnit kínálhatod önmagában, köretnek vagy akár feltétnek is.

tepsis-karfioltocsni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha könnyű ebédet keresel, a tepsis karfioltóncsi ideális lehet. A fűszerektől és a sajttól válik izgalmassá a kalóriaszegény étel. Ha teheted, parmezánnal készítsd. Előnye még, hogy minimális olaj kell hozzá. Tökéletes házi mártogatósokkal, sőt akár tzatzikivel kiegészítve is.

Tepsis karfioltócsni

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsákra, alaposan mosd meg, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hat percig, majd szűrd le és csepegtesd le. Aprítsd össze, a legegyszerűbb, ha ezt a műveletet aprítógéppel végzed, de akár krumplinyomón is áttörheted. Add hozzá a sót, a borsot, a citromhéjat, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a tojást, majd dolgozd össze.
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd evőkanál segítségével kanalazz bele a masszából kisebb halmokat, és lapítsd el. Locsold meg olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. A sütési idő a tócsnik méretétől is függ. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Ezt is szeretjük