Tepsiben sült, fűszeres karfioltócsni: nem szívja magát tele olajjal

A gyorsan összeállítható, aranybarnára sült karfioltócsnit kínálhatod önmagában, köretnek vagy akár feltétnek is.

tepsis-karfioltocsni
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha könnyű ebédet keresel, a tepsis karfioltóncsi ideális lehet. A fűszerektől és a sajttól válik izgalmassá a kalóriaszegény étel. Ha teheted, parmezánnal készítsd. Előnye még, hogy minimális olaj kell hozzá. Tökéletes házi mártogatósokkal, sőt akár tzatzikivel kiegészítve is.

Tepsis karfioltócsni

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsákra, alaposan mosd meg, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hat percig, majd szűrd le és csepegtesd le. Aprítsd össze, a legegyszerűbb, ha ezt a műveletet aprítógéppel végzed, de akár krumplinyomón is áttörheted. Add hozzá a sót, a borsot, a citromhéjat, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a tojást, majd dolgozd össze.
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd evőkanál segítségével kanalazz bele a masszából kisebb halmokat, és lapítsd el. Locsold meg olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. A sütési idő a tócsnik méretétől is függ. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük