Hagymás lapcsánka a régi recept szerint: önmagában, tejföllel vagy szaftos húsok mellé

A lapcsánka, vagyis a reszelt krumplis kis lepény hagymával ízesítve is ellenállhatatlan.

Hagymás lapcsánka
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tócsni, lapcsánka, cicege, és még ki tudja, hányféle neve van ennek a ropogós krumplis lepénynek, amely tejföllel vagy szaftos húsok mellé egyaránt nagyon népszerű étel. Ennek a változatnak a hozzáadott hagyma adja meg a karakterét.

Hagymás lapcsánka

Hozzávalók

  • 6 evőkanál liszt
  • 4 krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymagerezdet, sózd, borsozd, majd kanalanként adagold hozzá a lisztet is, amíg sűrű, galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már forró, evőkanállal halmozz bele gombócokat a tésztából, enyhén lapítsd ki, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket pirosra. Tálald tejföllel, hús mellé köretnek, de akár főzelék tetejére is jól működhet.
 

Egy jóféle szaftos marhapörkölt mellé nem is kell finomabb köret.

Ezt is szeretjük