Hagymás lapcsánka a régi recept szerint: önmagában, tejföllel vagy szaftos húsok mellé

A lapcsánka, vagyis a reszelt krumplis kis lepény hagymával ízesítve is ellenállhatatlan.

hagymas lapcsanka

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tócsni, lapcsánka, cicege, és még ki tudja, hányféle neve van ennek a ropogós krumplis lepénynek, amely tejföllel vagy szaftos húsok mellé egyaránt nagyon népszerű étel. Ennek a változatnak a hozzáadott hagyma adja meg a karakterét.

Hagymás lapcsánka

Hozzávalók

  • 6 evőkanál liszt
  • 4 krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymagerezdet, sózd, borsozd, majd kanalanként adagold hozzá a lisztet is, amíg sűrű, galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már forró, evőkanállal halmozz bele gombócokat a tésztából, enyhén lapítsd ki, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket pirosra. Tálald tejföllel, hús mellé köretnek, de akár főzelék tetejére is jól működhet.
 

Egy jóféle szaftos marhapörkölt mellé nem is kell finomabb köret.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük