A nagyon finom zalai tócsni receptje: sok tejföllel a tetején még finomabb
A zalai tócsni abban különbözik más vidéken készülő társaitól, hogy a krumplit kefirrel kell hozzá elkeverni.
Ezt a finom krumplis lepényt egyes vidékeken tócsninak, máshol prószának vagy lapcsánkának nevezik, és bár az alaprecept ugyanaz, minden tájegységen kicsit máshogy készítik el. Zalában aludttejjel, vagy ha az nincs kéznél, kefirrel keverik ki a reszelt krumplit. A sok tejföl a tálaláshoz itt sem maradhat el.
Zalai tócsni
Hozzávalók
- 4 krumpli
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 3 dl kefir
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A kefirt öntsd ki egy tálba. A krumplit hámozd meg, és kis lyukú reszelőn reszeld közvetlenül a kefirbe. Add hozzá a lisztet, nyomd bele a fokhagymagerezdet, ízesítsd sóval, borssal, és keverd jól össze. Kicsit híg masszát kapsz, de így lesz tökéletes. Egy serpenyőben hevíts olajat, adagolj bele a tésztából, és a lepények mindkét oldalát süsd pirosra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Szaftos hús mellé köretnek, tejföllel, reszelt sajttal és friss zöldségekkel egyaránt nagyon finom.
Sütőben is készíthetsz hasonló finomságot - a röszti lila hagymával és feta sajttal tálalva is isteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept