Ropogós burgonyás rösztike tejfölös mártogatóssal: forrón tálalva ellenállhatatlan
A krumplis röszti kitűnő köret, ami kívül ropog, belül szinte krémes, és szétolvad a szádban.
A röszti húsok mellé, vagy tejfölös öntettel önálló ételként is remek választás. Jó ötlet, ha a köreteket szeretnéd még izgalmasabbá tenni. Akár maradék főtt krumpli felhasználására is kitűnő. Ha tepsiben sütöd, az olajszagot is megúszod.
Burgonyás röszti
Hozzávalók
A rösztihez
- 70 dkg krumpli
- 3 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
A mártogatóshoz
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál majonéz
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit főzd meg sós vízben, de figyelj, hogy ne legyen túl puha. Pucold meg, és amikor legalább langyosra hűl, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, vagy törd össze. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, aprított vöröshagymával, majd add hozzá a lisztet, a vajat és a tojást.
Dolgozd össze a masszát, majd tedd át egy lisztezett deszkára, lapítsd el, és szúrd ki pogácsaszaggatóval, vagy formázd meg kézzel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt aranybarnára.
A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt, a majonézt, add hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és a rösztivel együtt kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept