Ropogós burgonyás rösztike tejfölös mártogatóssal: forrón tálalva ellenállhatatlan
A krumplis röszti kitűnő köret, ami kívül ropog, belül szinte krémes, és szétolvad a szádban.

roszti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A röszti húsok mellé, vagy tejfölös öntettel önálló ételként is remek választás. Jó ötlet, ha a köreteket szeretnéd még izgalmasabbá tenni. Akár maradék főtt krumpli felhasználására is kitűnő. Ha tepsiben sütöd, az olajszagot is megúszod. 

Burgonyás röszti

Hozzávalók:

A rösztihez

  • 70 dkg krumpli
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió

A mártogatóshoz

  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majonéz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, de figyelj, hogy ne legyen túl puha. Pucold meg, és amikor legalább langyosra hűl, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, vagy törd össze. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, aprított vöröshagymával, majd add hozzá a lisztet, a vajat és a tojást. 

Dolgozd össze a masszát, majd tedd át egy lisztezett deszkára, lapítsd el, és szúrd ki pogácsaszaggatóval, vagy formázd meg kézzel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt aranybarnára.

A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt, a majonézt, add hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és a rösztivel együtt kínáld. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük